Κοινωνία

Θλίψη στο Ναύπλιο: Κατέρρευσε τμήμα της πρόσοψης της ιστορικής βιβλιοθήκης

Δεν υπήρξε τραυματισμός. Κλειστή για λόγους ασφαλείας η Βιβλιοθήκη.

Κλειστή για λόγους ασφαλείας παραμένει από χθες το απόγευμα η ιστορική βιβλιοθήκη του Ναυπλίου, καθώς αποκολλήθηκαν κομμάτια από την μετόπη της πρόσοψης του κτιρίου και έπεσαν στο χώρο μπροστά στην είσοδο.

Ευτυχώς την ώρα εκείνη δεν υπήρχε κόσμος στο σημείο και δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση όταν επιλυθεί το πρόβλημα και διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό και τους εργαζόμενους.

Η ιστορία της βιβλιοθήκης του Ναυπλίου
Η βιβλιοθήκη με την επωνυμία «ο Παλαμήδης» ιδρύθηκε το 1951 από τον ομώνυμο Προοδευτικό Σύλλογο. Στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου όπου προγενέστερα λειτούργησε το παρθεναγωγείο της πόλης.

Ο ρόλος της βιβλιοθήκης στα χρόνια μετά τον πόλεμο υπήρξε σπουδαίος καθώς έγινε εστία του πολιτισμικού και πολιτιστικού κέντρου της πόλης. Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, μέσα από δωρεές και προσφορές συγκεντρώθηκαν 3.500 τόμοι βιβλίων, οι οποίοι διατέθηκαν ταξινομημένοι στη διάθεση των πολιτών του Ναυπλίου.

Σήμερα, η βιβλιοθήκη διατηρεί μέσω δωρεών ή αγορών μία σπουδαία συλλογή από 70.000 τίτλους (13.000 λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία), καθώς και πλούσιο αρχείο εφημερίδων, περιοδικών, και πάνω από 700 τίτλους βιβλίων που αφορούν την τοπική θεματολογία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ειδικές συλλογές, κυρίως προερχόμενες από δωρεές, όπως αυτή της οικογένειας του Άγγελου Τερζάκη που έχει δωρίσει μέρος της βιβλιοθήκης του λογοτέχνη.

Κατέρρευσε τμήμα της πρόσοψης της ιστορικής βιβλιοθήκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ