Κοινωνία

«Κινούμενο φέρετρο» με 0 αστέρια στην ασφάλεια είναι σήμερα best seller στην Ελλάδα! (βίντεο)

Προβληματίζουν τα αποτελέσματα ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς αυτοκινήτου στην Ελλάδα στα crash test του EuroNCAP

Στα σχεδόν 22 χρόνια λειτουργίας εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν… ταλαιπωρηθεί στις πλατφόρμες των crash tests, του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών πρόσκρουσης. Παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια του, σπάνια ένα αυτοκίνητο λαμβάνει κακή βαθμολογία.

Κι όμως αυτό συνέβη σε μία από τις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP, με ένα από τα best seller της Ελληνικής αγοράς, να έχει πολλά θέματα ασφάλειας, γράφει το newsauto.gr.

Σημειώστε βέβαια πως οι πωλήσεις του μικρού Fiat στηρίζονται  στις εταιρικές πωλήσεις και ιδιαίτερα στις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Το Fiat Panda λοιπόν απέσπασε μία από τις  χειρότερες βαθμολογίες των τελευταίων 20 ετών, όπως είχε συμβεί άλλωστε και με την τελευταία έκδοση του Fiat Punto. Ακόμα και κάτι κινέζικα αυτοκίνητα που… τόλμησαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στον οργανισμό, με τους ίδιους κανόνες που ίσχυαν τότε για όλους (σε ό,τι αφορά την ασφάλεια), έλαβαν καλύτερη βαθμολογία, από τα ιταλικά αυτοκίνητα Panda & Punto.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επιμέρους αποτελέσματα, το Panda σκοράρισε με ποσοστό 16% στην προστασία παιδιών και μόλις 7% στον τομέα των επικουρικών συστημάτων, ενώ και το 45% που πήρε στην προστασία των ενηλίκων ήταν από τα χαμηλότερα στην ιστορία.

Ο προβληματισμός είναι έντονος για τα 0 αστέρια που πήρε το δημοφιλές (best seller στην κατηγορία του στην Ελλάδα) Ιταλικό αυτοκίνητο, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο όλα τα αυτοκίνητα της μίνι κατηγορίας έχουν βελτιωθεί πολύ στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.

Ιδού τα 10 πρώτα πιο ασφαλή μικρά αυτοκίνητα και οι βαθμολογίες τους (πηγή EURONCAP)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ