Κοινωνία

Μεγάλη αναζωπύρωση τώρα στο δάσος της Στροφυλιάς - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (βίντεο)

Μεγάλη αναζωπύρωση σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο δάσος του Κουνουπέλιου

Η νύχτα συνεχίζει να είναι δύσκολη για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής πλέον χωρίς τα εναέρια μέσα μάχονται για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Περισσότερα από 2000 στρέμματα παρθένο δάσος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν γίνει στάχτη και η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική της πορεία.

https://youtu.be/XZyn-z_p5bY

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Δάσος της Στροφυλιάς, στα όρια μεταξύ Αχαΐας και Ηλείας, στο ύψος του Κουνουπελίου και κινήθηκε προς την περιοχή Φάλαρι.

Εναέρια μέσα, πέραν της επίγειας ισχυρής δύναμης με 18 οχήματα και πάνω από 30 άνδρες, από Ηλεία και Αχαΐα έδωσαν μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή  όπου βρίσκεται ένα σπάνιο οικοσύστημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανέφερε ότι ήταν επικίνδυνη πυρκαγιά, αφού στη περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

https://youtu.be/zxpaQr2wgCc

Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.

Στη φωτιά που ξέσπασε στις τέσσερις περίπου το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή της Στροφυλιάς μετέβει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος από νωρίς ζητούσε εναγωνίως εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι ήταν δύσκολες οι καιρικές συνθήκες.

66DD7DC4 4534 4F2F 8CFF 76AE17163277

6BB9A331 38EC 439B 9008 B081B11BE532

πηγή: patrastimes.gr, Ilialive.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ