Κοινωνία

Ρόδος: Έβγαλαν την κουκούλα του ληστή και έπαθαν σοκ

Σχεδίασε τη ληστεία και αποφάσισε να βάλει κουκούλα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν όπως ευελπιστούσε...

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου ο 52χρονος Σ. Π, υπότροπος σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο 52χρονος, που έχει αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του 4 φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, χτύπησε με ένα γκλομπ την 55χρονη θεία του Θ. Κ., ιδιοκτήτρια πρακτορείου του ΟΠΑΠ στο Ροδίνι προκειμένου να της αφαιρέσει τσάντα που περιείχε τις εισπράξεις της ημέρας ύψους 7.000 ευρώ, την 18η Ιανουαρίου 2015.

Η ληστεία και η αποκάλυψη της αλήθειας

Ο 52χρονος φέρεται να γνώριζε συγκεκριμένα ότι η 55χρονη θα μετέφερε στην τσάντα της τις εισπράξεις του πρακτορείου και της έστησε ενέδρα. Μόλις την είδε, να πλησιάζει την οικία της στο Ροδίνι, όρμησε κατά πάνω της με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, τη χτύπησε στο κεφάλι τραυματίζοντάς την και προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα.

Όμως, η γυναίκα έβαλε τις φωνές και στο σημείο έσπευσαν ο γιος της και περίοικοι που τον ακινητοποίησαν για να τον συλλάβει λίγα λεπτά αργότερα η αστυνομία. Όταν του έβγαλαν την κουκούλα όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό στη θέα του.

Η απολογία του ληστή

Ο ίδιος απολογούμενος υποστήριξε ότι ήθελε να αγοράσει ηρωίνη και μετέβη στον καταυλισμό του Κορακόνερου προκειμένου να του δώσει η «άκρη» του ναρκωτικά με πίστωση.

Ο ναρκέμπορος, όπως ισχυρίστηκε, δεν δέχτηκε να του πουλήσει ηρωίνη με πίστωση αλλά του έδωσε 4 ναρκωτικά χάπια τα οποία όταν ήπιε δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του. Διατείνεται ότι είχε μαζί του το γκλόμπ διότι επισκεπτόταν βραδινές ώρες τον καταυλισμό και φοβόταν. Υποστήριξε ότι επιχείρησε να αρπάξει την τσάντα αλλά δεν τα κατάφερε διότι τον χτύπησαν περίοικοι όταν τον αντιλήφθηκαν.

dimokratiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ