Κοινωνία

Λάρισα: Δολοφόνος κρυβόταν σε κρύπτη που έφτιαξε στον τοίχο!

Σε ειδική κρύπτη που είχε φτιάξει στον τοίχο υπνοδωματίου του σπιτιού του, στη Γιάννουλη Λάρισας, βρέθηκε να κρύβεται ένας 62χρονος Λαρισαίος.

Όπως αναφέρει το eleftheria.gr, τον 62χρονο αναζητούσε τους τελευταίους πέντε - έξι μήνες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας μετά το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος του, Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου (23/12), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας πλαισιωμένοι από δικαστικούς λειτουργούς, έκαναν έφοδο στο σπίτι του 62χρονου στη Γιάννουλη, αποκλείοντας τη γύρω περιοχή κάνοντας παράλληλα ελέγχους και σε άλλα σπίτια.

Όπως διαπίστωσαν έκπληκτοι οι αστυνομικοί ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια ειδική κρύπτη που είχε φτιάξει σε τοίχο υπνοδωματίου που χρησιμοποιούσε ως ξενώνα, στο σπίτι του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για να μην είναι εμφανής η είσοδος της κρύπτης, καλυπτόταν με την «πλάτη» της κρεβατοκάμαρας και δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί πως πίσω από το κρεβάτι, υπάρχει μυστικός χώρος.

Ο 62χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία της αστυνομίας στη γειτονιά κρύφθηκε στην κρύπτη αλλά, δυστυχώς για τον ίδιο, οι αστυνομικοί είχαν βεβαιωθεί νωρίτερα για την παρουσία του στο σπίτι. Έτσι, δεν πίστευαν τη γυναίκα που τους άνοιξε την πόρτα, λέγοντας ότι είναι μόνη της και πως ο καταζητούμενος απουσιάζει.

Εντείνοντας λοιπόν την έρευνά τους οι αστυνομικοί - φρουρώντας παράλληλα τη γύρω περιοχή - αναζητούσαν τον χώρο που κρυβόταν ο 62χρονος στο εσωτερικό του σπιτιού, ψάχνοντας ένα προς ένα τα δωμάτια του σπιτιού. Έτσι μετακινώντας από χαλιά μέχρι έπιπλα, έφθασαν και στο υπνοδωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως ξενώνας, όπου μετακινώντας την κρεβατοκάμαρα, βρήκαν τον 62χρονο να είναι κρυμμένος στην κρύπτη. Αφού ξεπέρασαν την αρχική έκπληξη για την εφευρετικότητα του καταζητούμενου, προχώρησαν στη σύλληψη.

Να σημειωθεί πως ο 62χρονος εκτίοντας ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία, είχε πριν από χρόνια αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με υπόλοιπο ποινής ωστόσο.

Σύμφωνα με νομικούς στο μεσοδιάστημα, με αφορμή άλλο αδίκημα και με νεότερη δικαστική απόφαση του επιβλήθηκε νέα ποινή φυλάκισης με αποτέλεσμα, να εκδοθεί διάταξη για τη σύλληψή του από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Ο 62χρονος, μετά τη σύλληψή του χθες το πρωί, κρατείται προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Να διευκρινισθεί ότι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, μαζί με τον 62χρονο, συνελήφθησαν άλλοι πέντε άνδρες για διάφορα αδικήματα καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, πιστόλια αερίου κ.λπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ