Κοινωνία

Πως δημιουργήθηκε η μικρή, άχρηστη τσέπη στα τζιν

Σε όλα σχεδόν τα τζιν, υπάρχει στη δεξιά πλευρά μια μικροσκοπική τσέπη, η οποία εκ των πραγμάτων δε χωράει τίποτα. Συνήθως αυτή η τσέπη είναι άχρηστη και μέχρι πρότινος κανείς δε γνώριζε για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ολόκληρη ιστορία πίσω από τη δημιουργία της μικρής τσέπης.

Η Levi's είχε πρώτη φορά δημιουργήσει αυτή την τσέπη για να μπορούν να βάζουν οι άντρες τα ρολόγια τους. Το 1800, οι καουμπόηδες είχαν εκείνα τα ρολόγια με τις αλυσίδες και τα έβαζαν στα γιλέκα τους για να μη σπάνε. Η Levi's λοιπόν έδωσε και άλλη επιλογή κάπου στα τέλη του 19ου αιώνα.

Όπως ανέφερε η εταιρεία σε blog post, το πρώτο τζιν είχε 4 τσέπες. Μια στο πίσω μέρος και  δύο τσέπες συν αυτή την μικρή τσεπούλα, που ήταν για τα ρολόγια, στο μπροστινό. Όπως, βέβαια, παραδέχεται η εταιρεία, με την πάροδο του χρόνου αυτή η τσέπη απέκτησε άλλες χρήσεις. Έχει το τέλειο μέγεθος για να χωράει κέρματα, εισιτήρια κλπ.

"Όχι μόνο είναι πολύ χρήσιμη για μικρά μπιχλιμπίδια αλλά επίσης έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις του τζιν λόγω του ότι ξεθωριάζει και αποκτά την όψη του παλιού με την πάροδο του χρόνου", λέει η Levi's.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ