Κοινωνία

Δολοφονία Αμοιρίδη: Τον σκότωσαν για να ζήσουν τον έρωτά τους με τα χρήματά του-Νόμιζαν πως σχεδίασαν το τέλειο έγκλημα

Η αστυνομία δεν είχε καμία αμφιβολία από την πρώτη στιγμή ότι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο αστυνομικός εραστής της ήταν πίσω από τη δολοφονία του άτυχου Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους ενώ οι πληροφορίες που διέρρεαν έλεγαν ότι η 40χρονη Βραζιλιάνα ήθελε να βγάλει από την άκρη τον σύζυγό της ώστε με τα χρήματά του να μπορέσει να ζήσει ανενόχλητη τον έρωτά της με τον αστυνομικό. Τελικά όπως φαίνεται η 40χρονη δεν κατάφερε να οργανώσει το τέλειο έγκλημα παρά το γεγονός ότι εκείνη από τη στιγμή της κράτησής της για το φόνο του Κυριάκου Αμοιρίδη φαινόταν να δείχνει σίγουρη πως θα τη γλιτώσει.

Στις φυλακές του Μπανγκού η «παθιασμένη» Φρανσουάζ

Το τεράστιο κτηριακό συγκρότημα φυλακών στο προάστιο Μπανγκού του Ρίο Ντε Τζανέιρο, δεν έχει τίποτε το ειδυλλιακό. Θεωρείται μια από τις πλέον σκληρές φυλακές της Βραζιλίας και σε μια από τις εννέα πτέρυγές του, αυτή που είναι μόνο για γυναίκες, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, βιώνει πλέον εδώ και λίγα 24ωρα τη ζωή μιας κρατούμενης.

Μια ζωή, τελείως διαφορετική από αυτήν που είχε συνηθίσει δίπλα στον άτυχο Έλληνα πρεσβευτή Κυριάκο Αμοιρίδη, τον οποίο φέρεται να δολοφόνησε μαζί με τον αστυνομικό εραστή της και τον ανιψιό του τελευταίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Φρανσουάζ Αμοιρίδη βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, ευρισκόμενη σε ένα κελί μαζί με άλλες τροφίμους.

Οι συγκεκριμένες φυλακές φιλοξενούν διπλάσιο αριθμό κρατουμένων από αυτόν που προβλέπεται, κάτι σύνηθες για τη Βραζιλία που είναι τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά των αριθμό των φυλακισμένων.

Μόνο η μητέρα της στέκεται ουσιαστικά δίπλα της αυτή τη στιγμή, συγκλονισμένη όμως και αυτή από την αποτρόπαια πράξη που φέρεται να σχεδίασε η κόρη της μαζί με τον εραστή της.

Ίσως να μην έχει συνειδητοποιήσει ούτε αυτή, ότι το ερωτικό πάθος είναι ικανό να «γεννήσει» τα πιο στυγερά εγκλήματα, όπως τη δολοφονία του άτυχου Αμοιρίδη μέσα στο σπίτι του.

Εκεί όπου το πάθος της Φρανσουάζ για τον 29χρονο αστυνομικό Σέρτζιο, εκτονωνόταν ακόμη και όταν ο Έλληνας πρεσβευτής κοιμόταν.

Ήταν αυτός που την έκανε να ξεχάσει τα πάντα. Την κοινωνική της θέση, το παιδί της, την glam ζωή δίπλα σε έναν διπλωμάτη, με δύο λέξεις, τα πάντα.

Από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρισε, δεν υπολόγισε τίποτε. Αφέθηκε να παρασυρθεί σε μια ερωτική σχέση αδιαφορώντας για τις συνέπειες που «γεννάει» το μεγάλο πάθος.

Ο Σέρτζιο την ερωτεύθηκε τόσο πολύ, που όταν του είπε ότι ο σύζυγός της την χτύπησε μετά από μια έντονη λογομαχία, αυτός εξεμάνη.

Το σχέδιο της δολοφονίας του μπήκε μπροστά αμέσως από το ζευγάρι των εραστών, που έβαλε στο παιχνίδι και τον άνθρωπο που τελικά «έκαψε» με την κατάθεσή του την Φρανσουάζ.

Ήταν ο ανιψιός του Σέρτζιο, στον οποίο η Βραζιλιάνα έταξε 24.000 ευρώ αμοιβή, πριν αρχίσει να τον απειλεί ότι αν ανοίξει το στόμα του θα τον σκοτώσει.

Μόνο που δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα πάθος στο έγκλημα. Αυτό που είχε τυφλώσει τόσο πολύ τον Σέρτζιο, ώστε να αγνοήσει -παρόλο που ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στο κτηριακό συγκρότημα που έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη- τις κάμερες που κατέγραψαν τις κινήσεις του ιδίου και του ανιψιού του μετά τον φόνο.

Ευελπιστούσε σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι θα έσβηνε το υλικό και μετά θα έβρισκε μια δικαιολογία, μόνο που δεν πρόλαβε.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών που είχε αναλάβει την υπόθεση, κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το καμένο αυτοκίνητο του πρέσβη, να λύσει την υπόθεση που συγκλόνισε το ελληνικό διπλωματικό σώμα και την ελληνική κοινή γνώμη.

Τα πικρά δάκρυα της Φρανσουάζ δεν έπεισαν κανέναν, ούτε ο ισχυρισμός της, ότι ο εραστής της λειτούργησε μόνος του στη δολοφονία του συζύγου της.

Δεν δίστασε μάλιστα να καταφερθεί εναντίον του Έλληνα πρεσβευτή με βαρείς χαρακτηρισμούς, προκειμένου να αποδείξει ότι την κακομεταχειριζόταν.

Μόνο που ήταν πια πολύ αργά και για δάκρυα και για χαρακτηρισμούς, από τη γυναίκα που βρίσκεται πλέον μέσα σε ένα κελί, περιμένοντας πλέον τη δίκη της.

Εκεί όπου έρθει αντιμέτωπη με το πεπρωμένο που της επιφύλαξε το μοιραίο ερωτικό πάθος, αυτό που την οδήγησε στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ