Κοινωνία

Πως ο Κύπριος αστυνομικός έσωσε τη γυναίκα που χάθηκε στο Τρόοδος

Κινδύνεψε ακόμη και η ζωή της 39χρονης γυναίκας στο Τρόοδος σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο αστυνομικός που την εντόπισε.

Η αστυνομία Τροόδους πήρε πληροφορία γύρω στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας (27/12), που ανέφερε ότι 39χρονη γυναίκα, η οποία είχε ενοικιάσει σκι, είχε χαθεί στο δάσος του Τροόδους.

Η γυναίκα, η οποία είναι αλλοδαπή μόνιμος κάτοικος Κύπρου, είχε νοικιάσει εξοπλισμό για σκι και από τις 3 περίπου το απόγευμα είχε εξαφανιστεί. Ο αστυνομικός κατάφερε να την εντοπίσει γύρω στις 6 το απόγευμα χάρη στην επιμονή του. Όπως μας ανέφερε, η γυναίκα είχε επικοινωνία με το σύζυγο της όμως δεν μπορούσε να προσδιορίσει που βρισκόταν ακριβώς. Στη συνέχεια ανέφερε ότι είδε κάτι μεγάλο στην κορυφή του βουνού και ο αστυνομικός υποψιάστηκε πως αυτό ήταν το ραντάρ στο Τρόοδος. Άμεσα πήρε το χιονοδρομικό όχημα και κατέβηκε στην πλαγιά του βουνού. Αφού περπάτησε για περίπου μισό χιλιόμετρο μέσα στο πυκνό χιόνι εντόπισε την 39χρονη γυναίκα σε κατάσταση σοκ και παγωμένη από το κρύο. «Το χιόνι έφτανε ως τη μέση μου» ήταν η περιγραφή του.
Η γυναίκα δεν είχε τραυματιστεί όμως έδειχνε εμφανώς σοκαρισμένη. Όπως μας ανέφερε, η 39χρονη γλύτωσε τα χειρότερα καθώς ήδη βρισκόταν πολλές ώρες στο κρύο και αν περνούσε ακόμα λίγη ώρα θα ήταν απίστευτα δύσκολο να την βρουν.

«Είχε άγιο... Θα την βρίσκαμε παγωμένη το άλλο πρωί», μας είπε χαρακτηριστικά.
Ευτυχώς όμως, τέλος καλό όλα καλά.

Πάντως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον αστυνομικό για την επιμονή του αλλά και για την επιχείρηση διάσωσης που έστησε κυριολεκτικά μόνος του.

Του Ανδρέα Χρίστου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης