Κοινωνία

H αποστομωτική απάντηση του παπα Ανδρέα από την Κρήτη στον Ζουράρι για τα νησιά


Με ιδιαίτερα καυστική γραφή απάντησε ο παπα Ανδρέας Κεφαλογιάννης στον υφυπουργό Παιδείας Κ. Ζουράρι και στην αναφορά του για τα νησιά της Ελλάδας.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο παπα Ανδρέας έγραψε:

«Η δική μας σχέση με τα νησιά.

Τα νησιά της Πατρίδας μου, οι νησιώτες αδερφοί μου, οι εκκλησιές μας στα βράχια τα όρη και τις ακρογιαλιές της ακριτικής νησιωτικής πατρίδας μου, τα σχολειά και τα σπίτια που μεγάλωσαν έλληνες του πόνου της αλμύρας και του ήλιου, δεν περιμένουν από κανέναν υφύ.... να νιώσει την απόλυτη υφή τους και την απόλυτη αλήθεια τους. Πράγματα και αισθήματα, εικόνες και ντοπιολαλιές που εμείς ως Έλληνες, ως Κρητικοί, ως Ορθόδοξοι μα πάνω από όλα ως αδέλφια και συνάνθρωποι, όλα αυτά τα χαρίσματα ζωής και θεού, τα νιώθουμε τα υπερασπιζόμαστε, τα ακουμπάμε και πολεμάμε με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση τους. Κανείς υφύ... δεν έχει αποκτήσει ούτε το "πλεονέκτημα" ούτε την "αξιοσύνη" να λαλεί τη γλώσσα που προκαλεί αρνητισμό, διχασμό, μα πάνω από όλα απελπισία σχετικά με το πόσο αυτά αξιολογούνται από ανθρώπους της πολιτικής που έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους... είτε προς το παρών είτε 'όχι. Ας είναι ευλογημένη η συγνώμη τους όποτε αυτή και αν κατατεθεί με ταπεινότητα στο λαό μας».

Η δική μας σχέση με τα νησιά. Τα νησιά της Πατρίδας μου, οι νησιώτες αδερφοί μου, οι εκκλησιές μας στα βράχια τα όρη και...

Gepostet von Ανδρέας Χαράλαμπος Κεφαλογιάννης am Donnerstag, 15. Dezember 2016

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ