Κοινωνία

Ερήμην των κατοίκων της δυτικής Φθιώτιδας γίνεται η εγκατάσταση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών σε ξενοδοχείο - Έντονη αγανάκτηση

Ο ερχομός των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» των Λουτρών Πλατύστομου έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν ξαφνικά και χωρίς ενημέρωση από τους υπεύθυνους φορείς, με αποτέλεσμα ο καθένας να λέει ότι θέλει και να ακούγονται διάφορα νούμερα για το συνολικό αριθμό των προσφύγων που θα έρθουν το επόμενο διάστημα, αλλά και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν.

Δείτε παρακάτω την επιστολή που έστειλαν οι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριαζή την οποία κοινοποιούν και στον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου Θύμιο με θέμα: "Σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την άφιξη προσφύγων στο Δήμο μας".

«Κύριε Πρόεδρε,
Έχοντας τον απαιτούμενο από τον νόμο αριθμό Δημοτικών Συμβούλων και με αφορμή την άφιξη προσφύγων στα Λουτρά Πλατύστομου και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ», αιτούμεθα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Συζήτηση για την εγκατάσταση προσφύγων στο Δήμο μας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για τα μέτρα, τις ενέργειες και τις διαδικασίες που πρέπει να αναληφθούν από το Δήμο μας για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των Δημοτών αλλά και των ιδίων των προσφύγων».
Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει να λάβετε μέριμνα ώστε στην συνεδρίαση να κληθούν προκειμένου να παράσχουν τις αναγκαίες διευκρινίσεις για την πλήρη και σαφή αποτύπωση της πραγματικότητας αλλά και των ενδεχόμενων παρενεργειών που θα πρέπει να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι παρακάτω:

αρμόδιος εκπρόσωπος - υπεύθυνος της Περιφέρειας Κεντρικής Στερεάς Ελλάδος,
εκπρόσωποί φορέων της περιοχής όπως ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας,
εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ»,
εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας καθώς και των ΜΚΟ που ενδεχόμενα υποστηρίζουν και διευκολύνουν την εγκατάσταση,
Πρόεδροι των Δημοτικών και των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και
εκπρόσωποι των Σχολικών Επιτροπών, Φορέων και Συλλόγων του Δήμου μας.
Οι αιτούντες:

Λάμπρος Θεοδοσόπουλος
Τζιβελέκας Νικόλαος
Ματθαίος Σκούρας
Νικόλαος Διαμαντής
Παναγιώτης Κοντογεώργος
Μαρία Μίχου
Ιωάννης Μπογιατζής
Ανδρέας Παπασάρας
Διονύσιος Κυριόπουλος
Ξενοφώντας Συράφος
Τσούνης Ηρακλής
Μάνθος Ιωάννης
Γόνης Γεώργιος
Λιτοσελίτη Βάσω
Γιαννακόπουλος Γεώργιος»

lamiareport.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ