Κοινωνία

Eλληνες φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν σηκώνοντας την ελληνική σημαία σε Βρετανικό Μουσείο και Λούβρο [εικόνες]

Σηκώνοντας την ελληνική σημαία μέσα στο Βρετανικό Μουσείο και τον Λούβρο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν δύο Έλληνες φοιτητές, δείχνοντας έτσι την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της διεκδίκησης της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Αλέξανδρος Καζάκος και η Μάιρα Αρβανίτη που κατάγονται από το Βαρθολομιό της Ηλίας και είναι φοιτητές. Παρ΄όλο που ο Αλέξανδρος σπουδάζει στην Αθήνα και η Μαίρα στην Ελβετία, πήραν την απόφαση να προβούν σε μια μορφή διαμαρτυρίας για αυτά που στερείται η Ελλάδα και αποτελούν θησαυρούς της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Έτσι ταξίδεψαν στο Λονδίνο και το Παρίσι για να πάρει σάρκα και οστά το μήνυμα που θέλουν να περάσουν.

“Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτή την πράξη, είναι επειδή ως νέοι βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την αδιαφορία της πολιτείας σε τέτοια θέματα. Νιώσαμε πως εμείς οι ίδιοι ως νέοι πρέπει να έχουμε ενεργό δράση έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Ελπίζουμε το παράδειγμα μας να ευαισθητοποιήσει και άλλους νέους για την διεκδίκηση της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας βρίσκετε διάσπαρτο μακριά από την χώρα μας ... Είναι χρέος όλων των Ελλήνων και ειδικότερα των νέων γενεών” σχολίασε ο Αλέξανδρος Καζάκος.

Όσο για τις στιγμές που βίωσαν ανέφερε ότι “τα συναισθήματα που νιώσαμε επισκεπτόμενοι το μουσείο του Λούβρου αλλά και το βρετανικό μουσείο ήταν υπερηφάνεια αλλά και παράλληλα ντροπή για την πορεία που ακολούθησε ένα τόσο μεγάλο έθνος όπως αυτό των Ελλήνων ... Πιστεύουμε στην ρήση που λέει ο Μαχατμα Γκάντι “Γίνε η αλλαγή που θες να έρθει στον κόσμο” είπε ο Αλέξανδρος μεταξύ άλλων…

Πηγή: ilialive.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ