EODH εναντίον Leonardo
Στρατός Ξηράς

Η ελληνική EODH "κονταροχτυπιέται" με την ιταλική Leonardo για τον διαγωνισμό εκσυγχρονισμού των 500 ελληνικών Leopard 1-Τι περιέχουν τα πακέτα τους

Για να δούμε τι αναφέρει άρθρο της διάσημης αμυντικής ιστοσελίδας DefenseNews για τα πλάνα του ελληνικού στρατού αναφορικά με το μέλλον των κύριων αρμάτων μάχης Leopard 1. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Πρόταση στο Τραπέζι

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, το οποίο έχει τίτλο "Ο ελληνικός στρατός ζυγίζει τις επιλογές για την ανάσταση των αρμάτων Leopard», η γερμανική εταιρεία παραγωγής όπλων Krauss-Maffei Wegmann έχει συνεργαστεί με την ελληνική εταιρεία EODH και την ισπανική εταιρεία ηλεκτρονικών Duma για να προτείνουν στο ελληνικό επιτελείο ένα πακέτο εκσυγχρονισμού για τα ελληνικά Leopard 1A5.

«Η διεύθυνση τεθωρακισμένων του ελληνικού στρατού βρίσκεται σε φάση μελέτης του μέλλοντος των εν λόγω αρμάτων μάχης και έχει ζητήσει από διάφορες εταιρείες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για τον εκσυγχρονισμό 500 αρμάτων Leopard 1A5 που βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία στην χώρα» ανέφερε ο Ιωάννης Μήτσης της EODH στην DefenseNews. 

«Για αυτόν τον λόγο, η EODH σε συνεργασία με την κατασκευάστρια των Leopard την γερμανική εταιρεία KMW/KNDS και την ισπανική Duma σχεδίασαν ένα πακέτο που διασφαλίζει πως το άρμα μάχης θα παραμείνει ετοιμοπόλεμο για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ακόμη» πρόσθεσε.

Οι προσφορές παρουσιάστηκαν στο ελληνικό γενικό επιτελείο νωρίτερα αυτόν τον μήνα και θα περιλαμβάνουν έναν αριθμό βελτιώσεων που σχετίζονται κυρίως με την ευκινησία, την φονικότητα και την προστασία των ελληνικών αρμάτων Leopard 1A5, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ξένη σελίδα.

Μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών περιλαμβάνεται η εισαγωγή ενός ισχυρότερου κινητήρα και ενισχυμένης ανάρτησης έτσι ώστε να αυξηθεί η κινητικότητα του οχήματος. Στην πρόταση περιέχονται και βελτιώσεις στην ισχύ πυρός του άρματος, όπως για παράδειγμα ένα νέο σύστημα ελέγχου πυρός που θα περιλαμβάνει νέα στόχαστρα για τον πυροβολητή, έναν εκσυγχρονισμένο πυργίσκο και ένα νέο σύστημα ελέγχου όπλου.

«Μία πλήρως ψηφιακή ανοιχτή αρχιτεκτονική θα επιτρέψει την εύκολη ενσωμάτωση διαφόρων οπλικών συστημάτων, όπως βάση όπλων κατά drones που θα ελέγχεται απομακρυσμένα, στο άρμα μάχης, αλλά και την πιθανή ενσωμάτωση αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων ή περιπλανώμενων πυρομαχικών» ανέφερε το έγγραφο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ξεκινήσει και επίσημα το εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα θα αποτελέσει το σημαντικότερο πρόγραμμα αναβάθμισης του ελληνικού στόλου Leopard 1A5 εδώ και 30 χρόνια. Ο χρόνος δεν πιέζει το γενικό επιτελείο του ελληνικού στρατού μιας και δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία στον διαγωνισμό.

Να σας υπενθυμίσουμε ωστόσο πως σε αυτόν τον διαγωνισμό συμμετάσχει και η ιταλική αμυντική εταιρεία Leonardo, η οποία πρότεινε να αναβαθμίσει τα ελληνικά Leopard 1A5 με τον πυργίσκο Hitfact Mk2 της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...