Κόσμος

Επική αναμέτρηση Rafale εναντίον JF-17 στην άσκηση Spears of Victory-Οι Έλληνες πιλότοι θα κοιτάνε με τα "μάτια ανοιχτά"

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχει ξεκινήσει ήδη από τις 6 Φεβρουαρίου η αεροπορική άσκηση Spears of Victory στην Σαουδική Αραβία. Στην άσκηση συμμετέχουν πιλότοι από την χώρα μας, την χώρα φιλοξενίας και το Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Πακιστάν και την Μεγάλη Βρετανία. Η Spears of Victory αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

JF-17 Εναντίον Rafale

Η εν λόγω σαουδαραβική άσκηση λαμβάνει χώρα σε στρατηγικό σημείο της αραβικής χερσονήσου, συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας. Η τοποθεσία αυτή προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να εξασκηθούν οι πιλότοι σε συνεργατικές πτήσεις.

Οι Βρετανοί συμμετέχουν με Eurofighter Typhoon, το Μπαχρέιν, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με μαχητικά F-16, το Κατάρ με F-15, το Ομάν και αυτό με Typhoon, η Σαουδική Αραβία με Eurofighter Typhoon, Tornado και F-15, η Γαλλία με Rafale και τέλος το Πακιστάν με κινεζικά μαχητικά JF-17.

Έτσι, η άσκηση Spears of Victory είναι μία σπάνια ευκαιρία να επιχειρήσουν στον ίδιο χώρο σε περιβάλλον άσκησης γαλλικής παραγωγής μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων τύπου Rafale και κινεζικής προέλευσης μαχητικά JF-17 Thunder. Η αναμέτρηση αυτή έχει ενδιαφέρον κυρίως για την Ινδία, διότι έχει αιώνια έχθρα με το Πακιστάν και πλέον επιχειρεί και η ίδια γαλλικά τζετς Rafale. Ωστόσο και για την Ελλάδα θα είναι χρήσιμα τα συμπεράσματα που θα παρθούν, αφού το Πακιστάν διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Άγκυρα.

Σύμφωνα με την πακιστανική πολεμική αεροπορία, η ομάδα από το Πακιστάν αναμένεται να «επιδείξει τις μαχητικές της δυνατότητες στην άσκηση με τα μαχητικά τζετς JF-17 Thunder, υποστηριζόμενα από εξειδικευμένο εναέριο και επίγειο προσωπικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η συμμετοχή της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της τόσο στην τοπική όσο και στην διεθνή συνεργασία, επιδεικνύοντας επίσης τον επαγγελματισμό της και την αφοσίωσή της να επιχειρεί κάτω από ποικίλες και προκλητικές συνθήκες».

Όπως καταλαβαίνουμε από τις δηλώσεις τους, οι Πακιστανοί έχουν μία ιδιαίτερα θερμή προσέγγιση για την άσκηση Spears of Victory, αφού γνωρίζουν την μεγάλη σημασία της. Οι Πακιστανοί θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν τα αεροσκάφη τους πλάι σε κάποιες από τις πιο προηγμένες πολεμικές αεροπορίες του κόσμου, ενώ θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τα αεροσκάφη Rafale που ίσως αντιμετωπίσουν στο μέλλον από την ινδική αεροπορία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...