πρώτη πτήση αζέρικου Akinci
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Αλίγιεφ πλάι στον γαμπρό του Ερντογάν παρακολούθησε την απογείωση του πρώτου αζέρικου drone Akinci (Βίντεο)

Κατά την διάρκεια μίας περιόδου που συμβαίνουν αρκετά συχνά φονικά επεισόδια στα σύνορα της Αρμενίας με του Αζερμπαϊτζάν, η δεύτερη χώρα επίδειξη ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου Bayraktar Akinci του οπλοστασίου της κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Αλίγιεφ στην νέα ακαδημία UAV της αζέρικης πολεμικής αεροπορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία Οπλίζει το Αζερμπαϊτζάν Ασταμάτητα

Όπως είναι γνωστό, το Αζερμπαϊτζάν άνοιξε μία εκπαιδευτική υποδομή με σχετικές δομές για τουρκικής παραγωγής drones Akinci. Σύμφωνα με τις αζέρικες αρχές, το υπόστεγο της υποδομής θα αποτελέσει και ο βασικός χώρος στον οποίο θα συντηρούνται αυτά τα drones, όπως και η υποδομή στην οποία θα εκπαιδεύονται οι χειριστές UAV του αζέρικου στρατού.

Για να εγκαινιάσουν την νέα τους υποδομή οι Αζερμπαϊτζανοί απογείωσαν ένα τουρκικό drone Bayraktar Akinci. Ο πρόεδρος Αλίγιεφ παρακολούθησε την απογείωση και την προσγείωση του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) μαζί με τον γαμπρό του Ερντογάν και επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής drones Baykar, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το γραφείο του Αζερμπαϊτζανού ηγέτη φαίνεται πως το εν λόγω αερόχημα είχε τον σειριακό αριθμό S46, ενώ ήταν βαμμένο με τα χρώματα του αζέρικου στρατού. 

Εκτός από το τουρκικό drone, ο Αλίγιεφ επίβλεψε διάφορα άλλα όπλα εναέριας εκτόξευσης, όπως βόμβες γενικού σκοπού με κιτ μετατροπής σε έξυπνα όπλα, μία βόμβα λέιζερ πλοήγησης τύπου MAM-T και έναν πύραυλο κρουζ Roketsan SOM τουρκικής προέλευσης. Στο βίντεο από την τηλεοπτική μετάδοση της επίσκεψης φάνηκαν τουλάχιστον άλλα 10 οπλικά συστήματα.

Σε αυτό που αξίζει να σταθούμε είναι στην πτήση του τουρκικού drone Akinci, μιας και ουσιαστικά ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση αζέρικου UAV τέτοιου τύπου. Ουσιαστικά, έγινε παρουσίαση του εν λόγω συστήματος στο οπλοστάσιο του ενόπλων δυνάμεων του κράτους. Αυτή η παρουσίαση βέβαια έγινε μία περίοδο που η κατάσταση στα σύνορα με την Αρμενία είναι ένθερμη, με συχνές εμπλοκές σε διάφορα σημεία του χάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύστοχο παράδειγμα είναι ένα περιστατικό που συνέβη εχθές στις 13 Φεβρουαρίου όταν Αρμένιοι και Αζερμπαϊτζανοί κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον πως άνοιξαν πυρ. Λέγεται συγκεκριμένα πως κάποιος Αρμένιος ή Αζερμπαϊτζανός στρατιώτης πυροβόλησε πρώτος, ωστόσο η εχθρική πλευρά απάντησε και αυτή με πυρά και ως αποτέλεσμα υπήρξαν έμψυχες απώλειες. 

Αυτές οι ανταλλαγές πυρών έγιναν λίγο αφότου παρουσιάστηκε το drone Akinci μπροστά στα μάτια του προέδρου Αλίγιεφ. Η Τουρκία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές όπλων για τον αζέρικο στρατό, ο οποίος με την σειρά του χρησιμοποιεί αυτόν τον εξοπλισμό κατά της Αρμενίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...