Στρατός Ξηράς

Ποιοι είναι οι επενδυτές από Τρίτες χώρες που θέλουν να επενδύσουν στα….Δωδεκάνησα;-Συζήτηση στο ΥΠΕΘΑ και για τα ανενεργά στρατόπεδα

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής της ΝΔ Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, επισκέφθηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας της χώρας και των νησιών μας καθώς επίσης και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στα Δωδεκάνησα, σε σχέση με τις αρμοδιότητες του υπουργείου.

Αυτό ανέφερε τοπική εφημερίδα της Ρόδου.

Ο Βουλευτής συζήτησε “τα εμπόδια που θέτει η ΚΥΑ σχετικά με τη διενέργεια δικαιοπραξιών στην παραμεθόριο από πολίτες τρίτων χωρών.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ εμπεριέχει διατάξεις οι οποίες ουσιαστικά παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ακινήτων από πολίτες τρίτων χωρών”.

Ποιοι είναι όμως οι πολίτες Τρίτων χωρών που θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα και άλλες υποδομές στην Ρόδο, οι οποίοι αποκλείονται από την ΚΥΑ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Μήπως λέμε, μέσα στους πολίτες “ Τρίτων χωρών” είναι και Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι έχουν πέσει με τα μούτρα εδώ και μήνες για να αγοράζουν ότι πουλιέται στην Ελλάδα;

Αν λέμε, πρόκειται για Τούρκους “ κιμπάρηδες” υπηκόους που θέλουν ακίνητα στην Ρόδο και άλλα νησιά μας, αυτοί δεν πρέπει να αποκλείονται αυτόματα λόγω των γνωστών προθέσεων τους στα ίδια νησιά;

Δεν γνωρίζουμε ακριβείς λεπτομέρειες της πρότασης του Βουλευτή, αλλά πολίτες Τρίτων χωρών, είναι οτιδήποτε εκτός Ελλάδος, και χώρας ΕΕ.      

Ο Βουλευτής τόνισε ότι το γεγονός ( του αποκλεισμού επενδυτών Τρίτων χωρών) αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στην αναπτυξιακή προσπάθεια και για το λόγο αυτό, ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα άρσης των περιορισμών αυτών.

Τα ανενεργά στρατόπεδα στο επίκεντρο συζήτησης στο ΥΠΕΘΑ

Ο κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης έθεσε επίσης στον Υπουργό Άμυνας, και το ζήτημα της ορθολογιστικής αξιοποίησης των στρατοπέδων στα νησιά μας, που δεν βρίσκονται σε λειτουργία.

Μιλάμε για δεκάδες στρατόπεδα που ανήκουν στην δικαιοδοσία του ταμείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εποφθαλμιούν οι Δήμοι, μη αποδίνοντας τίποτα στο υπουργείο Άμυνας.

Αυτά τα στρατόπεδα, τα οποία με κατάλληλες κινήσεις θα έλυναν σε μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα στέγασης των χαμηλόβαθμων στελεχών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, που στενάζουν από την ακρίβεια, ενώ οι παραιτήσεις και η φυγή στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, δυστυχώς φουντώνει.

Για να είμαστε ακριβείς ο κ,. Δένδιας εξάγγειλε πρόσφατα πρόγραμμα για 1450 κατοικίες στελεχών σε βάθος χρόνων όμως, σε μια κίνηση που είναι προς τον ορθή κατεύθυνση ενός σοβαρού προβλήματος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα ακόμη.

Εκτιμάται ότι ένα μέρος αυτών των ανενεργών στρατοπέδων θα πρέπει να δοθεί στην τοπική κοινωνία με διάφορους τρόπους, πάρκα, γήπεδα και υποδομές υγείας, όπου απαιτούνται.  

Ένοπλες Δυνάμεις είναι κυρίως το έμψυχο υλικό που τις απαρτίζει και μετά το άψυχο υλικό, δηλαδή τα οπλικά συστήματα, και αυτό οφείλει να γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον πιο κρίσιμο τομέα της χώρας μας, ο οποίος εγγυάται την ανεξαρτησία και την ειρήνη της Ελλάδος.      

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...