Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Επιβεβαίωση Πενταπόσταγμα για αλλαγή στάσης του Βερολίνου-Οι Γερμανοί στέλνουν MARDER στην Ουκρανία και πιέζουν την Αθήνα για ΤΟΜΑ LYNX

Πλήρης επιβεβαίωση της ιστοσελίδας Pentapostagma.gr για το θρίλερ όπως εξελίχθηκε, σχετικά με την αποστολή γερμανικών ΤΟΜΑ MARDER στην Ελλάδα, τα οποία σύμφωνα και με τον ελληνικό τύπο, φέρονται να έγιναν στο “ δρόμο” 40 ΤΟΜΑ και ...βλέπουμε.

Είχαμε αναφέρει επικαλούμενοι γερμανική εφημερίδα ότι " μια επιλογή για γρήγορη παράδοση θα ήταν η αποστολή των Γερμανικών ΤΟΜΑ στην Ελλάδα αντί στην Ουκρανία, ως  μέρος της ανταλλαγής ελληνικών ΤΟΜΑ  BMP-1 δακτυλίων, τα οποία η  κυβέρνηση της Αθήνας είχε συμφωνήσει να παράσχει στον ουκρανικό στρατό. Η Ελλάδα πρόκειται να λάβει τα 40 Marder, τα οποία ο όμιλος εξοπλισμών Rheinmetall θα αποκαταστήσει με δικά του έξοδα.

Οι ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία πιθανότατα απαιτούν την παράδοση των MARDER πρώτα στην Ουκρανία αντί για την Ελλάδα", αυτό είναι δυστυχώς το πνεύμα Γερμανών και Αμερικανών λόγω της έντασης του πολέμου, αγνοώντας ότι υπάρχει περίπτωση να τα έχει πιο πολύ ανάγκη η χώρα μας λόγω των τουρκικών απειλών που έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα.  Το σίγουρο είναι ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να παραλάβει ο ελληνικός στρατός αυτά τα Marder τα οποία πάνε εσπευσμένα στην Ουκρανία".

Οι Γερμανοί πιέζουν  την ελληνική πλευρά να παραγγείλει ΤΟΜΑ lynx

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, "το Βερολίνο φέρεται να πιέζει ασφυκτικά την Αθήνα, με την πρόταση για περισσότερα MARDER στον Ελληνικό Στρατό, μόνο αν η χώρα μας παραγγείλει ικανό αριθμό ΤΟΜΑ LYNX, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των ελληνικών Leopard-2 και 1Α5".

Το ΤΟΜΑ LYNX, είναι ένα νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης, το οποίο δεν έχει περάσει ακόμη τις “παιδικές ασθένειες” που διέρχονται όλα τα νέα οπλικά συστήματα, ενώ φυσικά δεν έχει δοκιμαστεί και στο πεδίο μάχης, ειδικά στην Ουκρανία μέχρι τώρα.

Δεν γνωρίζουμε τελικά που θα καταλήξει το θέμα των ελληνικών MARDER, τα οποία δόθηκαν στις ελληνικέ Ένοπλες Δυνάμεις, ή θα δοθούν, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα ΤΟΜΑ, που θα βοηθήσει τις μονάδες ειδικά στον Έβρο.

Η παραγγελία νέων ΤΟΜΑ είναι μέσα στα σχέδια του επόμενου  πακέτου εξοπλισμών της χώρας μας, και εκτιμάται ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό από άποψη κόστους/χρήσης και κυρίως αξιοπιστίας στο θέμα αυτό.    

Μάχη Γερμανών και Αμερικανών για την αποστολή Leopard-2 στην Ουκρανία

Η συνάντηση των Υπουργών Άμυνας στο Ραμνστάιν της Γερμανίας, φέρεται να καθόρισε νέες εξελίξεις τόσο στο ελληνικό ζήτημα των MARDER, όσο και σε αυτό των LEOPARD-2.

Πληροφορίες και εκτιμήσεις μιλούν για μια πολύ μεγάλη κόντρα Αμερικανών και Γερμανών για την αποστολή των Leopard-2 στην Ουκρανία ( με υποχώρηση των Γερμανών), για τα οποία το Βερολίνο φοβάται μια νέα “Συρία”, η οποία θα δυσφημήσει τόσο πολύ το γερμανικό άρμα μάχης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τζιχαντιστές στο συριακό έδαφος, κατέχοντας αντιαρματικά συστήματα Kornet ( ρωσικής κατασκευής) άναβαν σαν “έκαιγαν σαν λαμπάδες το Πάσχα” τα τουρκικά Leo-2, προκαλώντας οργή στο Βερολίνο.          

Με δεδομένη την ρωσική αντεπίθεση στο Ντονμπάς, η οποία είναι σε εξέλιξη από προχθές, και τις ανάγκες των Ουκρανών, το θέμα αποστολής βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία, λαμβάνει  άμεση προτεραιότητα και αυτό θα έχει αντίκτυπο σε μια σειρά από θέματα στην ΕΕ, μέσα στα οποία θα είναι και το θέμα των ελληνικών MARDER.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...