Ένοπλες Συρράξεις

«Τα όμορφα Leopard του τουρκικού στρατού όμορφα καίγονται»-Πλήρης απογοήτευση οι επιδόσεις του γερμανικού άρματος στην Συρία

Σε πλήρη φιάσκο αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η παρουσία των τουρκικών αρμάτων leopard-2  στην Συρία τα οποία έχει αναπτύξει ο τουρκικός στρατός  ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις του YPG .

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο διότι τα πολυδιαφημισμένα άρματα μάχης γερμανικής προέλευσης και κατασκευής,  δεν αντέχουν στις δύσκολες συνθήκες και βγάζουν συνεχώς βλάβες και πολλά άλλα  ,  αναφέρει  η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail.

https://youtu.be/84Xg87AY2po?t=7

Ενώ ο σχεδιασμός του άρματος αυτού αφορά όλες τις καιρικές συνθήκες και εδάφη το άρμα μάχης Leopard 2 αποδείχτηκε πολύ αδύναμο  στην «φωτιά» της μάχης στην Μέση Ανατολή, και πρακτικά αποσυντίθεται αμέσως μόλις δεχθεί  αντιαρματικό βλήμα , ανέφερε η εφημερίδα.

Δεδομένου ότι τα γερμανικής κατασκευής άρματα υπηρετούν  ευρέως σε πολλά  μέλη του ΝΑΤΟ,  συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, των Κάτω Χωρών, της Δανίας, της Ελλάδας και της Νορβηγίας, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να παρουσιάζουν αυτήν την εικόνα " και να καταστρέφονται  τόσο εύκολα από τα ρωσικής και αμερικανικής αντιαρματικά που διαθέτουν οι Σύροι Κούρδοι…ενώ μπορούμε να σκεφτούμε τι θα γίνει όταν αυτά τα άρματα συναντηθούν με τον ρωσικό στρατό.

Τα  Leopard 2 πωλήθηκαν στην Τουρκία με την προσημείωση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν  εναντίον των Κούρδων και ότι δεν θα  αναπτυχθούν  σε εγχώριες συγκρούσεις εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), ανέφερε η εφημερίδα.

Ωστόσο, από το 2016, η Τουρκία τα χρησιμοποιεί ενάντια στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG),  θυγατρική οργάνωση του PKK στη Συρία , με ολέθρια έως τώρα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με ειδικούς η «γερμανική Λεοπάρδαλη» δεν αντέδρασε καθόλου καλά στη δοκιμασία της μάχης. Αυτό συμβαίνει παρά την τιμή των 7  εκατομμυρίων ευρώ , τον κινητήρα twin-turbo V12, την θωράκιση  από ενισχυμένο  χάλυβα και βολφράμιο και την  κορυφαία ταχύτητα 42 μίλια / ώρα.

Η κυβέρνηση της Angela Merkel έχει υποστεί τεράστιες  πιέσεις μετά από εικόνες που έδειχναν τις τουρκικές δυνάμεις να  αναπτύσσουν στην Αφρίν άρματα μάχης  Leopard 2 αξίας πολλών  εκατομμυρίων ευρώ τα οποία  « καίγονται" σαν πασχαλιάτικες λαμπάδες από τους Κούρδους .

Πέρυσι το ίδιο διάστημα οι Τούρκοι εξαπέλυαν την Ασπίδα του Ευφράτη με τα ίδια αποτελειώματα με τα  άρματα αυτού του τύπου.

Αλλά και τότε οι φέρονταν να είναι έξαλλοι  οι Γερμανοί ειδικοί  της γερμανικής βιομηχανίας Krauss Maffei , από την απόδοση  του δικού τους άρματος μάχης Leopard-2A4 στην Συρία,  το οποίο «άναβε σαν  λαμπάδα» στο άψε σβήσε από τους ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους kornet των τζιχαντιστών, αναφέρει ο γερμανικός τύπος με πιο «κομψό τρόπο».

Η «αχίλλειος πτέρνα» του Leopard-2A4 αποδεδείχθηκε ότι ήταν το πλάι και η πίσω  πλευρά του άρματος…..στα οποία με την κρούση ρωσικού  αντιαρματικού πυραύλου «λαμπάδιαζε» το άρμα  αμέσως σκοτώνοντας το προσωπικό στο πύργο μάχης σχεδόν αμέσως.

Μέχρι σήμερα αυτός ο τύπος αρμάτων μάχης θεωρούνταν ένας από εκ των καλυτέρων αρμάτων μάχης μάχης και ο καλύτερος τύπος άρματος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ίσως να ισχύει ακόμα.

Το γερμανικό άρμα πιστευόταν ότι ήταν άφθαρτο και δεν είχε τοποθετηθεί καμία επιπλέον αρθρωτού τύπου προστασία. Ακόμη και τα Leopard-2A4 που υπηρετούν στον γερμανικό στρατό (Bundeswehr) δεν διαθέτουν καμία ειδική προστασία.

Ο  αντικαταστάτης των περίφημων Panzer το άρμα μάχης  Leopard ήταν ο επιβλητικός νικητής του πεδίου των μαχών σε πολλές δύσκολες περιοχές του κόσμου. Στο  Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν αλλά και αλλού η παρουσία του και μόνο σκόρπιζε τρόμο και πανικό .

Αυτή η άφθαρτη φήμη έχει πλέον καταστραφεί, παραδέχονται και οι ίδιοι αυστηροί  Γερμανοί και για αυτό φρόντισαν οι Τούρκοι και χαρά.

Οι απώλειες των τουρκικών Leopard στη Συρία , σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού «Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλεια και Τεχνολογία», οφείλονταν και στο γεγονός  ότι δεν είχαν καμία πρόσθετη προστασία ή θωράκιση ή ακόμα και κάποιο  σύστημα ενεργητικής προστασίας

Όταν υπάρχει ενεργή θωράκιση για παράδειγμα  ή πρόσθετα «τούβλα» ενεργής θωράκισης  γεμάτα με εκρηκτικά, τότε το  βλήμα χτυπά την θωράκιση, και με  απλά λόγια, αυτή η  «αντι-έκρηξη» που δημιουργείται αποδυναμώνει την μεγάλη αρχική ταχύτητα του βλήματος «σώζοντας» κατά κάποιο τρόπο  την κανονική θωράκιση και κατ΄επέκταση το προσωπικό .

Για αυτό απαιτούσαν οι Τούρκοι πρόσθετη θωράκιση από το Βερολίνο το οποίο πιεζόμενο από τις ΗΠΑ απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις και τώρα βλέπει τα αποτελέσματα.   

https://youtu.be/POmzNkVfcg4

 

https://youtu.be/5t98EOyeB9E

https://youtu.be/tESOS7AqRNM?t=11

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...