Αντιαρματικός πύραυλος
Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι!

Οι φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε: πύραυλοι που μπορούν να μετακινηθούν και να χρησιμοποιηθούν από στρατιώτες στο πεδίο της μάχης εναντίων αρμάτων μάχης και γενικά τεθωρακισμένων οχημάτων ή άλλων στόχων. Για να ρίξουμε μια ματιά στους κορυφαίους του κόσμου!

10. MILAN ER

Ο συγκεκριμένος πύραυλος αποτελεί νέα παραγωγή του έμπειρου και επιτυχημένου MILAN πυραύλου, ο οποίος υπηρετεί 40 χώρες για πάνω από 50 χρόνια. 

Διεισδύει: 1.000 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA)

9. TOW 02

Ο αμερικάνικος πύραυλος χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ από το 1983 και έχει αποδειχτεί πολλές φορές ως αποτελεσματική λύση εναντίων αρμάτων. Αν και είναι σχεδόν 40 χρονών, ο πύραυλος ακόμα 'κρατάει' καλά για την ηλικία του.

Διεισδύει: 900 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8. Kornet-M

Ο ρωσικής κατασκευής Kornet-M παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1994 και είναι γνωστός για την τεράστια εμβέλειά του. Μπορεί να καταστρέψει στόχους έως 5,5 χιλιόμετρα μακριά, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν σκεφτείτε πως ο FGM-148 Javelin έχει εμβέλεια 2,5 χιλιομέτρων.

Διεισδύει: 1.000 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση

7. Shershen

Ο στρατός της Λευκορωσίας κατασκεύασε μία εγχώρια έκδοση του ουκρανικού Skin πυραύλου με το όνομα Shershen. Το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιεί πλοήγηση laser. Ο πανίσχυρος πύραυλος P-2B 152 χιλιοστών έχει εμβέλεια 7,500 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια της μέρας.

Διεισδύει: 1,100 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6. MAPATS

Ο ισραηλινός πύραυλος που κατασκευάστηκε για χρήση σε ομάδες πεζικού, οχήματα και ελικόπτερα, υπηρετεί τον στρατού του Ισραήλ, της Χιλής και άλλων κρατών. Η εμβέλεια του είναι αυτή των 4 χιλιομέτρων.

Διεισδύει: 1.200 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση 

5. HJ-12

Άργησε να εμφανιστεί κινεζικός πύραυλος στη λίστα, σωστά; Ο JH-12 εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014 και έγινε αμέσως αντιληπτό ότι είναι αρκετά παρόμοιος με τον FGM-148A Javelin. 

Διεισδύει: 800 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση

4. Javelin

Ο αμερικανικός FGM-148 Javelin αντικατέστησε τον M47 Dragon πύραυλο στα μέσα της δεκαετίας του '90. Σήμερα, ο συγκεκριμένος πύραυλος είναι από τους πιο εξελιγμένους του είδους του και μπορεί να καταστρέψει σχεδόν κάθε τεθωρακισμένο όχημα που υπάρχει. 

Διεισδύει: 800 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση 

3. Spike LR2

Ο Spike LR2 είναι ένας νέος πέμπτης γενιάς αντιαρματικός πύραυλος που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ. Αποτελεί τη νεότερη γενιά του Spike LR πυραύλου, ο οποίος υπήρξε πολύ επιτυχημένος και στο κομμάτι των εξαγωγών. Ο πύραυλος διαθέτει εμβέλεια 5,5 χιλιομέτρων.

Διεισδύει: 900 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2. OMTAS

Οι γείτονες έχουν αναπτύξει έναν πολύ επικίνδυνο πύραυλο, τον OMTAS. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την ανάπτυξή του το 2010 και στα χαρτιά φαίνεται ως ένας τέταρτης γενιάς αντιαρματικός πύραυλος. Ο OMTAS έχει εμβέλεια 4 χιλιομέτρων.

Διεισδύει: 1.000 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση 

 1. MMP

Στη κορυφή δεν βρίσκεται άλλος από τον γαλλικό MMP πέμπτης γενιάς αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο, ο οποίος ξεκίνησε να παραδίδεται στο γαλλικό στρατό το 2017. Το όπλο αποτελεί πολλαπλών σκοπών πύραυλο, το οποίο μπορεί να καταστρέψει τανκ, οχυρά, κτήρια κλπ. Ο πύραυλος διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια και εμβέλεια 4 χιλιομέτρων. 

Διεισδύει: 1.000 χιλιοστά ατσάλινης θωράκισης πίσω από εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση 

GALLERY

TOW 2
SPIKE LR2
Shershen
OMTAS
MMP
MILAN ER
MAPATS
KORNET M
Javelin
HJ-12
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ