Υεμένη
Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

"Τα Toyota του Πολέμου" είναι το αρχείo φωτογραφιών που δεν ξέραμε ότι θέλαμε

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως τα οχήματα της Toyota είναι αξιόπιστα, οικονομικά και πολυπληθή. Αλλά αν ρωτήσετε κάποιον βετεράνο των τελευταίων πενήντα χρόνων, θα σας πει πως τα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι οχήματα πολέμου. 

Στην πραγματικότητα, διεξάχθηκε και Πόλεμος της Toyota στα τέλη της δεκαετίας του '80 ανάμεσα στην Λιβύη και το Τσαντ, ο οποίος πήρε το όνομά του από το Toyota Hilux και το Toyota LandCruiser, τα οποία επέλεξε ο στρατός του Τσαντ για την ανθεκτικότητα και την ευελιξία τους στην μάχη.  

Ο 26χρονος Chris, έκανε έργο ζωής την απαθανάτιση των Toyota στην μάχη μέσω της σελίδας του στο Instagram @ToyotasofWar.

"Όσο δούλευα για μία εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας η οποία έχτιζε Toyota, κόλλησα με το να μαθαίνω και να συγκεντρώνω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούσα για αυτά τα οχήματα." ανέφερε ο Chris στους Military Times. "Ένα μέρος αυτής της προσπάθειας ήταν η συλλογή όλων των φωτογραφιών που συναντούσα. Καθώς περνούσε ο χρόνος, η σελίδα έγινε ένας χώρος για να μοιράζεται ο κόσμος τις δικές του φωτογραφίες και ιστορίες των μαχητικών φορτηγών." 

Η λατρεία του για την ιστορία των οχημάτων, την οποία βλέπει σαν μορφή δημοσιογραφίας, είναι αυτή που του προκαλεί συνεχή ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για το θέμα. 

"Πιστεύω πως η σελίδα έχει μετατραπεί σε ένα μοναδικό συνδυασμό περιεχομένου για αμάξια και φωτογραφικής πολεμικής δημοσιογραφίας," ανέφερε. "Στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρέχουμε μία ωραία αλλαγή στον τυπικό ρυθμό. Το περιεχόμενο των "mall crawler" και των "overlander" έχει ξεφτίσει. Μας αρέσει να εστιάζουμε στα οχήματα και στο πως χρησιμοποιούνται."

Ο Chris δήλωσε επίσης πως το αγαπημένο κομμάτι διαχείρισης της σελίδας είναι όταν κάποιος καταλήγει να αγοράζει Toyota εξαιτίας της. 

"Λατρεύω να μοιράζομαι ιστορίες που αφορούν την αξιοπιστία της Toyota και το πόσο κακομεταχείριση μπορούν να αντέξουν," είπε. "Πολλές φορές δέχομαι μηνύματα που λένε 'Συγχαρητήρια, τώρα θα αγοράσω ένα Toyota. - Τωρινός ιδιοκτήτης Nissan."

Το DNA της Toyota βασίζεται σε σχεδιασμούς στρατιωτικών οχημάτων ανέφερε. Η αδιάκοπη δύναμη της Toyota από το Πόλεμο της Κορέας μέχρι σύγχρονες συμπλοκές οφείλεται στην προσαρμοστικότητά της. 

"Αξιοπιστία και διαθεσιμότητα" ανέφερε ο Chris. "Τα αμάξια δουλεύουν - και όταν δεν δουλεύουν, τα ανταλλακτικά τους είναι ευρέως διαθέσιμα. Είναι ακόμα πολύ σημαντικό να καταλάβει κανείς την ιστορία της Toyota. Η εταιρεία παρέλαβε τον σχεδιασμό του Model BM φορτηγού και του Willys Jeep από τον αμερικανικό στρατό ως μέρος της προσπάθειάς του στον Πόλεμο της Κορέας. Τελικά, η έκδοση του Jeep της Toyota έγινε το σημερινό 'LandCruiser'."

Το αγαπημένο Toyota του Chris είναι στην πραγματικότητα το 79 series LandCruiser. 

"Ως Αμερικάνος, είναι το παρομοιώδες 'απαγορευμένο φρούτο" πρόσθεσε

Αλλά το αμάξι της Toyota που συνδέθηκε με τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας δεν είναι άλλο από το άσπρο pickup φορτηγό της εταιρείας. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Chris αυτό είναι ένα αποτέλεσμα σύμπτωσης και στρατηγικής. 

"Στατιστικά, τα άσπρα αμάξια είναι δημοφιλή παγκοσμίως," σημείωσε. "Τα τελευταία νούμερα που έλεγξα ανέφεραν πως το 40 τις εκατό των αμαξιών που πουλιούνται στην Μέση Ανατολή είναι λευκού χρώματος. Η άσπρη βαφή διατηρεί το αμάξι δροσερότερο το καλοκαίρι και είναι ευκολότερα να διατηρηθούν (δεν φαίνονται οι γρατσουνιές και έχουν μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία). Τακτικά - το άσπρο παρέχει ένα τίμιο βασικό χρώματα το οποίο μπορεί να καμουφλαριστεί με μίξη λάσπης."

Και δεν είναι μόνο τα pickup φορτηγά πρόσθεσε. Toyota όλων των σχημάτων και μεγεθών βρίσκονται στην μάχη σε όλο τον κόσμο. 

"Οχήματα όλων των μορφών χρησιμοποιούνται" ανέφερε. "Sedan, βαν, σκούτερ, έχω ακόμα δει σε χρήση περονοφόρο ανυψωτικό όχημα."

Αυτό ήταν ένα συμβάν που έλαβε χώρα στις 29 Αυγούστου όταν το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ διέταξε επίθεση με drone όταν λάθος νόμιζαν πως βρήκαν ένα άσπρο Toyota sedan φορτωμένο με εκρηκτικά και οδηγό ένα χειριστή του Ισλαμικού Κράτους. Τελικά, ο οδηγός ήταν ένας εθελοντής ο οποίος μετέφερε νερό για την οικογένειά του. Η επίθεση με hellifre πυραύλους σκότωσε επτά παιδιά και τρεις ενήλικες. 

Στις 3 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως δεν βρέθηκαν παραπτώματα σε έρευνα που αφορούσε την επίθεση drone.

Η έρευνα, την οποία και διεξήγαγε ο Sami Said της πολεμικής αεροπορίας, βρήκε προβλήματα στην επικοινωνία και στην διαδικασία ταυτοποίησης και επιβεβαίωσης του στόχου της επίθεσης, σύμφωνα με τους Military Times. Εν τέλει όμως η λάθος επίθεση συνέβει παρά τα μέτρα για αποφυγή θανάτων αθώων. 

 Οι ΗΠΑ προχωράει τώρα με οικονομικές αποζημιώσεις στις οικογένειες και πιθανώς βοηθώντας τες να βρουν άσυλο εκτός Αφγανιστάν. 

Το επώνυμο του Chris αποκρύφτηκε από αυτήν την ιστορία για να προστατευθεί η ιδιωτικότητα του διαχειριστή της σελίδας @ToyotasofWar

GALLERY

Instagram
Instagram
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...