Στρατός Ξηράς

Συναγερμός στο ΓΕΣ - Νέος αυτοτραυματισμός ΕΠΟΠ - Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό (upd)

(Ανανέωση)

Στο χειρουργείο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Επαγγελματίας Οπλίτης που νωρίς το μεσημέρι αυτοτραυματίστηκε μέσα σε μονάδα της 98ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής όπου υπηρετεί.
Εχει δοθεί εντολή σε όλους τους αξιωματικού Υγειονομικού της Λέσβου, να σπεύσουν στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να συνδράμουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ΕΠΟΠ έχει τραυματιστεί σοβαρά στην κάτω γνάθο, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.
Κατά τις μαρτυρίες ο στρατιωτικός μπήκε στο προθάλαμο του κοιτώνα όπου βρίσκεται ο οπλοβαστός, ξεκλειδωσε το υπηρεσιακό όπλο, ενημερώνοντας τον θαλαμοφύλακα, ότι ήθελε να το συντηρήσει.

Απομονώθηκε και μετά από λίγη ώρα ακούσθηκαν τρεις πυροβολισμοί.
Στο σημείο έσπευσαν οι συνάδελφοί του, όπου τον βρήκαν αιμόφυρτο και παράλληλα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες η ασφάλεια του όπλου να ήταν στη θέση κατά ριπάς.

Ακαριαία στήθηκε η επιχείρησή διακομιδής του προκειμένου να διανυθού το ταχύτερο δυνατόν τα περίπου 40 χιλιόμετρα που είναι η απόσταση της μονάδας από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο.

(Aρχικό κείμενο)

Πολλά είναι πλέον τα περίεργα περιστατικά στο στρατό μας. Τι συμβαίνει τελικά; Ερωτήματα πολλά, απαντήσεις μέχρι τώρα, δεν έχουμε λάβει!

Συναγερμός στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ΕΠΟΠ που υπηρετεί στην 98 ΑΔΤΕ αυτοτραυματίστηκε και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Σε λίγο θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση από το ΓΕΣ.

Το τελευταίο διάστημα είχαμε πολλά κρούσματα, συγκεκριμένα:

Νεκρός εντοπίστηκε από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος ο 35χρονος λοχαγός του Πεζικού που έκανε ψαροντούφεκο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων Ευβοίας στις 14 Ιουλίου.

Τον άτυχο στρατιωτικό εντόπισε, χωρίς τις αισθήσεις του, το πλωτό του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στις έρευνες αναζήτησής του, από το απόγευμα του Σαββάτου και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στις 27/06/2018 ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό.

Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Στις 25/06/2018 ο ΣΤΡ(ΚΔ) Α.Π της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη», και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛΑΣ.

Στις 16/06/2018 τις πρωινές ώρες ο Στρατιώτης Ν.Μ., ετών 20, που υπηρετούσε σε Μονάδα της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ»), τραυματίστηκε θανάσιμα, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος με το ΙΧ όχημά του.

Στις 14/06/2018 τις απογευματινές ώρες ο Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ.) Λοχίας Πεζικού (ΠΖ) Κ.Κ., ετών 31, άγαμος, που υπηρετούσε σε Μονάδα του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), τραυματίστηκε θανάσιμα συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός υπηρεσίας, έξω από το χωριό Μάνη στον Βόρειο Έβρο.

Στις 21 Μαΐου 2018, ο Αρχιλοχίας (ΤΘ) Τ.Δ., άγαμος, που υπηρετούσε σε Μονάδα της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ»), μεταφέρθηκε περί της 02:35 με αιμορραγία στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπου εξέπνευσε στις 03:07.

Την Κυριακή 06 Μαΐου 2018, η Εθελοντής Ανθυπασπιστής (ΠΖ) Α.Α., άγαμη, ενώ βρισκόταν σε ώρα υπηρεσίας σε Μονάδα του Γ΄ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, αισθάνθηκε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία.

Το στέλεχος εξέπνευσε στις 20:05, από ανακοπή καρδιάς κατά τη μεταφορά της στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ