Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Μας “καρφώνουν” οι Βούλγαροι: Η Ελλάδα δεν στηρίζει τη Βουλγαρία στις διαφωνίες με τα Σκόπια-Το εθνικό έγκλημα που συνεχίζεται

Η Βουλγαρία φαίνεται αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τις "απειλές" της στα Σκόπια, εμποδίζοντας την ένταξη του κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Ελλάδα στηρίζει.... τους απογόνους των Κομιτατζήδων και όχι την Σόφια.

Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό, το γεγονός ότι η χώρα μας δεν στηρίζει την βουλγαρική πλευρά στην διαμάχη της με τα Σκόπια, ούτε και για την ιστορική αλήθεια που είναι με το μέρος των Βουλγάρων.

“Η Ελλάδα δεν θα υποστηρίξει τη Βουλγαρία στις διαφωνίες με τα Σκόπια”, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος στο σύνολο του επικαλούμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό.

“Η Ελλάδα δεν υποστηρίζει τη Βουλγαρία στα εμπόδια που θέτει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι "η επικείμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να έχει ένα «σαφές μήνυμα για την ένταξη συγκεκριμένων χωρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία ​​στις 6 Οκτωβρίου και θα συγκεντρώσει τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και τους έξι εταίρους από τα Δυτικά Βαλκάνια, Αλβανία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο.

“Οι συζητήσεις στη συνάντηση θα επικεντρωθούν στην "επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία έχει αμοιβαίο στρατηγικό ενδιαφέρον και εξακολουθεί να αποτελεί κοινή στρατηγική επιλογή", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δηλαδή, μπορεί η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να παρέδωσε στους Σκοπιανούς το όνομα της ελληνικής μας Μακεδονίας, τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, υλοποίωντας μια επαίσχυντη συμφωνία.

Μπορεί η σημερινή ελληνική κυβέρνηση να “σέβεται” την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, (μια συμφωνία που μας ακρωτηρίασε εθνικά, γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά), αυτό όμως δεν μπορεί να το ανεχθεί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Οι Βούλγαροι δεν αποδέχονται την “ψευδο-μακεδονοποίηση” των Σκοπιανών, από τη στιγμή μάλιστα που θίγεται η ιστορία της Βουλγαρίας, απειλείται το έδαφός της από αλυτρωτισμό (η σκοπιανή προπαγάνδα αποκαλεί «Μακεδονία του Πιρίν» και κάνουν τα πάντα στην κυριολεξία για αυτό.

Οι Σκοπιανοί αυτοπροσδιορίζονται ως δήθεν Μακεδόνες. Δεν είναι, λένε, ούτε είναι Σέρβοι, ούτε Βούλγαροι, ούτε Έλληνες.“Βαφτίζουν” δικό τους τον Βούλγαρο βασιλιά Σαμουήλ, όπως και τον Βούλγαρο επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την ιστορία ο Σαμουήλ ήταν αυτοκράτορας της Βουλγαρίας και θεωρείται εθνικός ήρωας της χώρας, ενώ ο περιβόητος Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν Βούλγαρος Κομιτατζής και επίσης είναι εθνικός ήρωας για τους Βουλγάρους.

Επίσης, οι Σκοπιανοί αποκαλούν τη γλώσσα τους ως ψευδο- μακεδονική. Η αλήθεια είναι ότι είναι Βουλγαρική διάλεκτο με σερβικά στοιχεία.

Η Βουλγαρική κυβέρνηση δεν ξεπουλάει την ιστορία της χώρας της, όπως έκανε συγκεκριμένη ελληνική κυβέρνηση και αυτό είναι προς τιμήν της.

Ενώ οι Σκοπιανοί λοιπόν μας εμπαίζουν ακόμα και με αυτή την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, το ελληνικό κράτος δεν στηρίζει την Βουλγαρία, αλλά τα Σκόπια, στα οποία η μισή χώρα είναι Αλβανοί. Ο παραλογισμός στο απόλυτο μεγαλείο του σε αυτήν την χώρα για μια φορά ακόμη.     

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...