Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ουρλιάζουν οι Τούρκοι για ρεσάλτο της FRONTEX μαζί με Έλληνες κομάντος σε ιστιοφόρο για μεταφορά λαθρομεταναστών

Πυρ και μανία η Άγκυρα για έλεγχο της FRONTEX σε συν εργασία με Έλληνες κομάντος σε τουρκικό ιστιοφόρο, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο για μεταφορά λαθρομεταναστών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Συνεχίζοντας την αλαζονική στάση τους στο Αιγαίο οι Τούρκοι, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον, “φωνασκώντας” και “κατηγορώντας” την Ελλάδα για διαδικασίες αυτονόητες σε κάθε μέρος του κόσμου.

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι ”οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στην Ανατολική Μεσόγειο, παρενοχλώντας συχνά τουρκικά αλιευτικά σκάφη στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ σταμάτησαν και έλεγξαν τούρκικο ιστιοφόρο κοντά στην περιοχή της Λέσβου.

Σκάφος της υπηρεσίας της ΕΕ με σημαία Πορτογαλίας, το οποίο ανήκε στη δύναμη FRONTEX, και στο οποίο επέβαιναν Έλληνες κομάντος, σταμάτησε το τουρκικό ιστιοφόρο Μ/Ν Δαρδανέλια, αναζητώντας στα κλειστά μέρη του σκάφους λαθρομετανάστες έχοντας στα χέρια συνεχώς στην σκανδάλη.

Ο Emre Aksoy, καπετάνιος του σκάφους, δήλωσε ότι η έρευνα που πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία ειδοποίηση και ήταν αντίθετη με τους διεθνείς κανόνες, για αυτό και ο ίδιος ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές να ερευνήσουν το σκάφος με τουρκική σημαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλληνας επικεφαλής αξιωματικός από την άλλη πλευρά, έψαξε τα κλειστά τμήματα του ιστιοφόρου, κάτι που θεώρησε ως απειλή ο Τούρκος καπετάνιος μιλώντας  για δήθεν " σκληρή απάντηση" από μεριάς των Ελλήνων κομάντος αν συναντούσαν αντίσταση”.

Ο Τούρκος καπετάνιος του σκάφους μετά την απομάκρυνση του σκάφους της FRONTEX κάλεσε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό  και τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος και είπε τι συνέβη παραπονούμενος για πράγματα  αυτονόητα σε κάθε μέρος του κόσμου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Milliyet, ο Aksoy είπε: «Το γεγονός ότι τα χέρια των Ελλήνων στρατιωτών ήταν  συνεχώς στα όπλα τους, και οι απειλές τους ότι θα μας μεταφέρουν στη Λέσβο, αποκαλύπτουν την έκταση της παρενόχλησης. Αυτή η παρενόχληση μας έχει στενοχωρήσει όλους».

Καταρχήν ο τυπικός έλεγχος του πλοίου δεν αποτελεί αδίκημα σε καμία περίπτωση, ενώ η στάση των Τούρκων γενικά είναι προκλητική αφού σε κάθε επιχειρούμενο έλεγχο σε διεθνή ή ελληνικά ύδατα, οι ίδιοι καλούν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ή το λιμενικό για προκληθεί ντόρος μεταξύ των δυο χωρών.

Πάγια επιδίωξη της Άγκυρας  με κάθε τρόπο είναι να αμφισβητηθεί η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, που αυτοί οι ίδιοι με προτροπή του Ερντογάν το ονομάζουν πλέον “ Θάλασσα των νήσων”, επίτηδες.

Πογκρόμ των Τούρκων σε Σύριους μετανάστες στην Σμύρνη

Την ίδια στιγμή η Τουρκία προετοιμάζει μεθοδικά την εκδίωξη των Σύριων μεταναστών στην χώρα, με στόχο την μετακίνηση τους σε ελληνικά νησιά με κάθε μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τρόπος είναι γνωστός και ονομάζεται πογκρόμ. Συγκεκριμένα μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στην Σμύρνη ορδή 150 Τούρκων “εξαγριωμένων” ισλαμιστών, εισήλθε στην περιοχή Barış Yapı, όπου ζουν Σύροι πρόσφυγες.
Εκεί επιτέθηκαν χωρίς οίκτο, βάζοντας φωτιά σε ένα σπίτι ενώ λιθοβολήθηκαν οι Σύριοι που ζούσαν εκεί χωρίς οίκτο.
Οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά απορριμμάτων τα οποία ανήκαν σε Σύριους κάηκαν επίσης.
Στο σημείο κλήθηκαν πυροσβέστες και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά σε ορισμένα σπίτια.

Αναφέρθηκε ότι τα επεισόδια στην περιοχή τέθηκαν υπό έλεγχο από τις αστυνομικές ομάδες που ήρθαν στο σημείο και διέσπασαν την ομάδα.

Η Τουρκία του Ρ.Ν.Ερντογάν θυμίζει σε πολλά σημεία πλέον την Οθωμανική αυτοκρατορία του σουλτάνου Σουλειμάν, αποτελώντας όνειδος για την σύγχρονο πολιτισμό και την διεθνή κοινότητα που οφείλει να αντιδράσει κάποια στιγμή και όχι να παρακολουθεί με απάθεια.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ