τουρκικό ΥΠΕΞ
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Θρασύτατες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας για την αμυντική συμφωνία Αθήνας-Παρισίου

Έντρομη φαίνεται πως παρακολουθεί η Τουρκία τις κινήσεις της Ελλάδας, αναφορικά, με τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς η χώρα μας αναμένεται να κυριαρχήσει στις θάλασσες με την ελληνογαλλική συμφωνία προμήθειας υπερσύγχρονων φρεγατών, που εντάσσονται στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Προ ολίγου, με σκληρή ανακοίνωση ήρθε η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τη Γαλλία για αμυντική συμφωνία και εξοπλιστικά (την αγορά των φρεγατών Belharra αλλά και των Rafale). 

Για άλλη μια φορά, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για “μαξιμαλιστικές θέσεις” σε ό,τι αφορά στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο, θέσεις που όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο!

Κατά την Τουρκία, η Ελλάδα ονειρεύεται συμμαχίες που “δημιουργούν προβλήματα στο ΝΑΤΟ”. Η Άγκυρα κατηγορεί μάλιστα την Αθήνα ότι θέλει να επιβάλει τις θέσεις της στην Τουρκία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1443818341290975233

Η Τουρκία μιλά για “μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας”, οι οποίες “αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα “αντί να συνεργάζεται, εξοπλίζεται” σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, κατηγορώντας την Αθήνα ότι θέλει να αποξενώσει την Τουρκία και με την “προβληματική πολιτική” αυτή “θα προκαλέσει προβλήματα στην Ε.Ε. και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα”. 

Επειδή οι δηλώσεις είναι λόγια και πολλές φορές "πετάνε" στον αέρα, πάντα σε όλες τις περιπτώσεις μετράνε τα έργα, και εδώ οι Τούρκοι έχουν χάσει οικτρά όχι γιατί η Ελλάδα αγοράζει γαλλικά υπερσύγχρονα πλοία, αλλά διότι δείχνοντας το ωμό νεο-Οθωμανικό πρόσωπο τους οι Τούρκοι (που δεν θα αλλάξει όποιος και να έρθει στην εξουσία), ταρακούνησαν και αφύπνισαν την Αθήνα που εδώ και χρόνια κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, μαζί με χώρες σαν την Γαλλία, την Αίγυπτο αλλά και το Ισραήλ για το τι ακριβώς θέλει να επιτύχει η Άγκυρα στην Α.Μεσόγειο και αυτό θα αποδειχθεί σωτήριο στην συνέχεια στην περιοχή μας, είτε το πιστεύουν πολλοί ειδικοί είτε όχι.  

Επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών;

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση της Αγκυρας έρχεται σε μια στιγμή που πληροφορίες θέλουν τη διεξαγωγή του 63ου γύρου των διερευνητικών επαφών Αθήνας και Άγκυρας την επόμενη εβδομάδα, στην Κωνσταντινούπολη. Ο προηγούμενος γύρος είχε διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, από ελληνικής πλευράς, στη σύνθεση της ομάδας παραμένει μόνο ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης,  καθώς θα αντικατασταθούν τόσο ο πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού όσο και η διπλωμάτης Ιφιγένεια Καναρά, από τον Θεοχάρη Λαλάκο, που είναι ο γενικός διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, αλλά και η Ευαγγελία Γραμματίκα που είναι η διευθύντρια του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

Η τελευταία συνάντηση επί τουρκικού εδάφους είχε λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, παρόντος του Ιμπραήμ Καλίν, του στενότερου συνεργάτη του Ερντογάν, ενώ στην Αθήνα, στη συνάντηση είχε μετάσχει και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...