Ελληνικές ΑΟΖ
Σκοπιανό

Στ. Καλεντερίδης: Εθνική Στρατηγική για τις Θαλάσσιες Ζώνες

Αντιμετωπίζοντας, είπε,  την ιστορική πραγματικότητα, συνειδητοποιούμε πως καθ’ όλη τη μεταπολίτευση, δεν υπήρξε ποτέ ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική, ούτε βέβαια εθνικό όραμα για τα ζωτικής σημασίας για την πατρίδα μας, θαλάσσια ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σταύρος Καλεντερίδης , ισχυρίστηκε ότι η  Ελλάδα πρέπει να καταβάλει κάθε πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική προσπάθεια για να διασφαλίσει τα πλήρη κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο, εξασφαλίζοντας πλήρη και απόλυτη επήρεια Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στα νησιά μας, και δη στο σύμπλεγμα της Μεγίστης . Το αυτό προφανώς ισχύει και για τις λοιπές θαλάσσιες ζώνες, ενώ αναγκαία είναι  η άμεση σχετική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο.

Όλα αυτά , είπε,  σε αντιδιαστολή με τους εγχώριους «Εφιάλτες»  του διπλωματικού, δημοσιογραφικού και πολιτικού «ανθελληνικού» στην πράξη ,  χώρου,  που μιλούν για περιορισμένες επήρειες των Ελληνικών νησιών, επιχειρώντας να προκαταβάλλουν αρνητικά και με ηττοπάθεια την πατρίδα μας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, πως η Τουρκία είναι πραγματικά μια «πειρατική» χώρα και οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε ως τέτοια. Έχοντας προκαλέσει αποσταθεροποίηση και διατάραξη της ειρήνης στην περιοχή, με πολλαπλές και διαρκείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εδαφικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών, είναι η Τουρκία αυτή που πρέπει να πληρώσει το τίμημα της παραβατικής της συμπεριφοράς και ουδείς άλλος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ