Σκοπιανό

Έτσι ακυρώνονται οι «Πρέσπες» - Δικηγόροι: «Υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο πίσω από την Συμφωνία» - Μηνυτήρια αναφορά κατά Κοτζιά-Καμμένου

Στην αντεπίθεση περνάνε πατριωτικές οργανώσεις και δικηγόροι. Η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει να περάσει, καθώς η χώρα μας θα μπει σε έναν κυκεώνα εξελίξεων. 

Ήδη το σύστημα, βρίσκεται σε πανικό καθώς φοβήθηκαν την πάνδημη αντίδραση, καθώς χθες, άκουσον-άκουσον, προχώρησαν σε συλλήψεις Ελλήνων.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν σήμερα οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Αναλυτικότερα οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, Στέλιος Γρηγορίου και Γιάννης Μαλταμπές, λίγο πριν τις 13:00 έφθασαν στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσουν τη μηνυτήρια αναφορά.

Τα αδικήματα τα οποία καταγγέλλονται, έχουν να κάνουν με δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα. 

Μάλιστα τα περισσότερα από τα παραπάνω βασίζονται στις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για χρηματισμό Ελλήνων και Σκοπιανών βουλευτών προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Με αυτή τη μηνυτήρια αναφορά η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, διότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει αυτόματα είναι άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος αιτούνται να αποσταλεί αμελητί και στην ελληνική Βουλή λόγω της εμπλοκής μελών της, ενώ ως μάρτυρες προτείνονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι πρώην υπουργού και καταγγελλόμενοι, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκείνης της περιόδου, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης και οι δημοσιογράφοι Έλλη Στάη και Γιώργος Σαχίνης.

Κατά την εξοδό τους από το Άρειο Πάγο και έπειτα από την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο πρόεδρος την παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Γιάννης Αθανασιάδης δήλωσε πως δεν θα μπορούσε το σκάνδαλο αυτό να μείνει χωρίς διερεύνηση ενώ ξεκαθάρισε πως από Δευτέρα θα ανοίξει νέος κύκλος μηνύσεων και αναφορών.

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ εξέδωσε κατά πλειοψηφία ψήφισμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ανάλογο του ψηφίσματος που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στάθηκε στο ύψος της και επιτελεί το χρέος της να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μην περάσει η απαράδεκτη, εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη ‘Συμφωνία των Πρεσπών’. Μετά το ψήφισμα που υιοθέτησε χτες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα και το συλλογικό όργανο των Περιφερειαρχών όλης της χώρας, η ΕΝΠΕ, συντάχτηκε υπέρ της πρότασής μας για έκδοση αντίστοιχου ψηφίσματος, με το οποίο καταδικάζουμε τη ‘συμφωνία’ και καλούμε την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να την καταψηφίσουν όποτε κι αν έρθει στη Βουλή», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το ψήφισμα της ΕΝΠΕ είναι το εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, μετά την κύρωσή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τη Βουλή των Σκοπίων, με απόφασή του εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια «Συμφωνία των Πρεσπών».

Καλεί τα πολιτικά κόμματα και κάθε Βουλευτή ξεχωριστά να καταψηφίσει τη «συμφωνία» αυτή, οπότε κι αν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση. Το λόγο για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός.

Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον». Με απόφαση μάλιστα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το χτεσινό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου εστάλη στους βουλευτές όλης της χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία για τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Στο ψήφισμα που έλαβαν επισήμως οι βουλευτές όλης της χώρας, καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταψηφίσουν τη «συμφωνία» όποτε κι αν έρθει στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ