Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Έκαναν κοινοπραξία η Thales και η Thyssenkrupp Marine Systems-Ξεκινά ο εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής στις 4 ελληνικές ΜΕΚΟ-200 σε λίγους μήνες

Ενεργοποιείται η διαδικασία για να ξεκινήσει επιτέλους ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής των ελληνικών Φρεγατών ο οποίος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα χρονικά όρια.    

Τέσσερις φρεγάτες MEKO-200 βρίσκονται σε υπηρεσία στο Ελληνικό Ναυτικό από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής του στόλου, το Πολεμικό Ναυτικό σκοπεύει να αναθέσει έναν ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό (mid-life upgrade).

Οι κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού των τεσσάρων φρεγατών MEKO-200, η thyssenkrupp Marine Systems και η Thales, προσεγγίστηκαν για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.

Η Thales και η Thyssenkrupp Marine Systems ένωσαν τώρα τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν μια κοινοπραξία για το προγραμματισμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.

Η συμφωνία κοινοπραξίας υπεγράφη και από τους δύο εταίρους στις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Ως μέρος της κοινοπραξίας, η Thyssenkrupp Marine Systems θα είναι υπεύθυνη για τον εκσυγχρονισμό της πλατφόρμας του πλοίου.

Ως εταιρεία συστημάτων, η Thyssenkrupp Marine Systems θα παρέχει όχι μόνο τα έγγραφα σχεδιασμού αλλά και τα συστήματα επικοινωνίας.

Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να ανατεθεί υπεργολαβία στην Hagenuk Marinekommunikation, θυγατρική της ATLAS ELEKTRONIK.

Η Thales με τη σειρά της θα παρέχει το σύστημα μάχης, με θεμέλιο το σύστημα διαχείρισης μάχης TACTICOS, για τις φρεγάτες MEKO-200 και θα αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου στην κοινοπραξία συνεργασίας με έδρα το Hengelo της Ολλανδίας.

Διευθύνων Σύμβουλος της Thyssenkrupp Marine Systems: "Με την κοινή σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, είμαστε για άλλη μια φορά ένας ισχυρός εταίρος για το Ελληνικό Ναυτικό.
Υπογραμμίζουμε τον ρόλο και τη δύναμή μας ως ναυτική δύναμη στους τομείς των ηλεκτρονικών των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων.

Η Thyssenkrupp Marine Systems θα αναθέσει με υπεργολαβία τις τροποποιήσεις της πλατφόρμας του πλοίου σε ένα τοπικό ελληνικό ναυπηγείο.Η κοινοπραξία θα είναι η αποκλειστική επαφή για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Αναμένεται ότι η παραγγελία θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2024"

Σχετικά με την Thyssenkrupp Marine Systems

Η Thyssenkrupp Marine Systems είναι μία από τις μεγάλες  εταιρείες στον κόσμο με σχεδόν 7.500 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται ως προμηθευτής συστημάτων για υποβρύχια και πλοία επιφανείας καθώς και για ηλεκτρονικά και τεχνολογίες ασφαλείας ναυτιλίας.

Περίπου 3.100 άτομα εργάζονται σε περιοχή στο Κίελο, καθιστώντας το το μεγαλύτερο ναυπηγείο στη Γερμανία.
Η Thyssenkrupp Marine Systems προσφέρει στους πελάτες της παγκοσμίως εξατομικευμένες λύσεις για να ανταποκριθούν στις εξαιρετικά περίπλοκες προκλήσεις ενός μεταβαλλόμενου κόσμου.

Οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από αυτήν την καινοτόμο ενέργεια είναι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι διαμορφώνουν το μέλλον της Thyssenkrupp Marine Systems με πάθος και αφοσίωση καθημερινά.

Σχετικά με την Thales

Η Thales έχει 77.000 υπαλλήλους σε 68 χώρες. Το 2022, η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 17,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας ως πάροχος ναυτικού εξοπλισμού, συστημάτων και υπηρεσιών, η Thales στηρίζει τις  ναυτικές δυνάμεις με τεχνογνωσία.

Τα συστήματα αεράμυνας Thales, επιφανειακής άμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και θαλάσσιας ασφάλειας και ασφάλειας είναι πλέον σε υπηρεσία με περισσότερα από 50 ναυτικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ