Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Σοβαρή απειλή στο Αιγαίο για την Τουρκία: Οι ελληνικές Κανονιοφόροι θα γίνουν πυραυλάκατοι με τα συστήματα Spike NLOS

Η πρόσφατη ανακοινωθείσα ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού μας, που θα αποκτήσει οκτώ συστήματα Spike NLOS, τα οποία θα τοποθετηθούν σε ελληνικές κανονιοφόρους, θα τα μετατρέψουν σε πυραυλακάτους και σε μια μεγάλη απειλή για τα μικρασιατικά παράλια και τις εκεί τουρκικές δυνάμεις.  
 
Σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση προσβολής η οποία ξεπερνά τα 25 χλμ ενώ σύμφωνα με πηγές από το Ισραήλ αγγίζει ακόμα και τα 32 χλμ., οι κανονιοφόροι μας θα επεκτείνουν το βεληνεκές των πληγμάτων τους κυκλικά, προς πάσα κατεύθυνση, δημιουργώντας έναν ακόμη μπελά για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, και τις παράκτιες αποβατικές δυνάμεις στην Φώκαια της Σμύρνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το SPIKE NLOS αποτελεί την έκδοση μεγάλου βεληνεκούς της οικογένειας SPIKE και αποτελεί βλήμα ‘’Fire And Forget’’ το οποίο ‘’λοκάρει’’ το στόχο και διορθώνει συνεχώς την πορεία του. Το όνομα ΝLOS (Non Line Of Sign) καταδεικνύει τη δυνατότητα του χειριστή να εκτελεί βολή ακόμα και από προστατευμένη θέση χωρίς καν να απαιτείται οπτική επαφή με τον στόχο. Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του.

Οι πύραυλοι  SPIKE- NLOS και ο τουρκικός στόλος μη επανδρωμένων σκαφών

Η Τουρκία μας αποκάλυψε τα σχέδια της για την δημιουργία εξοπλισμένου στόλου μη επανδρωμένων σκαφών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο κατά μονάδων επιφανείας.

Το τουρκικό σχέδιο αποτελεί ευθεία απειλή για τον ελληνικό κυρίως στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, αφού δεκάδες από αυτά τα μη επανδρωμένα σκάφη θα απειλούν πανάκριβα πλοία μας, χωρίς το πρόβλημα ανθρώπινου κόστους σε περίοδο επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι ξεκίνησαν και οι παραδόσεις του τουρκικού αμφίβιου οχήματος Armored Amphibious Assault Vehicle (ZAHA), στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών στην Φώκαια ( Σμύρνη) με τα πιο σύγχρονα αποβατικά οχήματα, με αποστολή φυσικά τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Για τον λόγο αυτόν, ως απάντηση η χώρα μας αγοράζει τους ισραηλινούς πυραύλους, οι οποίοι αποτελούν το αντίδοτο σε κάθε εχθρικό σενάριο κατά του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι πύραυλοι  Spike  NLOS  δεν αφορoύν μόνο το Στρατό Ξηράς και τα ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού τύπου Αpache,  αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό αφού θα εξοπλιστούν με αυτούς 4 κανονιοφόροι και 4 σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, μετατρέποντας έτσι σε εξαιρετικά επικίνδυνες ναυτικές πλατφόρμες ικανές να προκαλέσουν εξοντωτικά πλήγματα στον αντίπαλο.

Συγκεκριμένα, το Πολεμικό Ναυτικό θα εγκαταστήσει στα  σκάφη της κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ (HSY56A) σύστημα Typhoon MLS-NLOS στο κατάστρωμα RHIB, με οκτώ (8) πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς SPIKE (Μη Γραμμή Όρασης) το καθένα, για υποστήριξη πυρός από θάλασσα σε ακτή ή στόχευση από θάλασσα σε θάλασσα.

Οι εκλογές στην Τουρκία θα τελειώσουν και ο Ερντογάν θα είναι πανίσχυρος, και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ περισσότερο. Ο λόγος είναι ότι όλο αυτή η παραγωγή οπλικών συστημάτων, ειδικά των μη  επανδρωμένων σε στεριά, αέρα, θάλασσα και κάτω από αυτήν, προορίζεται για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όσο πιο προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο καλύτερα θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που ονομάζεται τουρκική επεκτατικότητα και απειλή, η οποία τώρα πήρε "μορφή φιλικής στάσης", για συγκεκριμένους λόγους που αφορούν την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η γειτονική χώρα από οικονομικής απόψεως.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...