Ελληνοτουρκικά

Μήνυμα στην Τουρκία! Βολές με πραγματικά πυρά από επιθετικά ελικόπτερα ΗΠΑ-Ελλάδας κατά βραχονησίδων στο Μυρτώο πέλαγος

Η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκεται στο απώγειό της, αφού δεν εδράζεται μόνο στην αγορά ή παραχώρηση οπλικών συστημάτων πολύ μεγάλης σπουδαιότητας  για την άμυνά μας από την Ουάσιγκτον, αλλά και στην διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων με βαρύνουσα σημασία και αποδέκτη την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται άσκηση που περιελάμβανε πραγματικά πυρά-βολές επιθετικών ελικοπτέρων  της Αεροπορίας Στρατού ΗΠΑ και Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής  Καραβιά του  Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο Μυρτώο πέλαγος, πλητοντας ομώνυμη  συστάδα  δύο βραχονησίδων.

Βολές επιθετικών ελικοπτέρων ΗΠΑ-Ελλάδας σε βραχονησίδες

Σε Διεθνές ΜΜΕ αναφέρονται σχετικά τα ακόλουθα:

"Ελικόπτερα AH-64D Apache Longbow του Στρατού των ΗΠΑ που ανήκουν στο 1ο Τάγμα του 3ου Συντάγματος της 12ης Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ εκτόξευσαν 15 πυραύλους αέρος-εδάφους (AGM) 114R στο πεδίο βολής  Καραβιά.

Πέντε ελικόπτερα AH-64D και AH-64A Apache από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση πραγματικών  πυρών, επιδεικνύοντας την ικανότητα μαζικών βολών ακριβείας ως μέρος πολυεθνικής ομάδας.

Η άσκηση με πραγματικά πυρά ήταν μια ευκαιρία να διαπιστωθεί η ετοιμότητα  της δύναμης συνολικά και να χτιστεί περαιτέρω η διαλειτουργικότητα με τους εταίρους της χώρας υποδοχής.

Η 12η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού  είναι μεταξύ άλλων μονάδων που έχουν ανατεθεί στο V Corps, το Forward Deployed Corps της Αμερικής στην Ευρώπη.

Εργάζονται μαζί με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους περιφερειακούς εταίρους ασφάλειας για να παρέχουν δυνάμεις έτοιμες για μάχη, να εκτελούν κοινές και πολυεθνικές ασκήσεις εκπαίδευσης και να διατηρούν τη διοίκηση και τον έλεγχο για όλες τις εκ περιτροπής και τις εκχωρημένες μονάδες στο Ευρωπαϊκό Θέατρο.

 

 

Οι παραπάνω  βολές  επιθετικών ελικοπτέρων  ΗΠΑ- Ελλάδας με πραγματικά πυρά κατά βρχονησίδων στο Μυρτώο πέλαγος, μπορεί να εντάσσονται στα πλαίσια της άσκησης "DEFENDER 23", ωστόσο λαμβανομένης υπόψιν της αμφισβήτησης της Εθνικής μας κυριαρχίας σε βρχανησίδες-νησίδες και νήσους του Αιγαίου από τους Τούρκους , έχουν βαρύνουσα και με νόνημα σημασία κατά την εκτίμησή μας.

Η άσκηση  "DEFENDER 23"

Η "DEFENDER 23" είναι μια άσκηση του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη και την Αφρική που  διεξάγεται από τις 22 Απριλίου έως τις 23 Ιουνίου που επικεντρώνεται στην στρατηγική ανάπτυξη ηπειρωτικών δυνάμεων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τη διαλειτουργικότητα με τους Συμμάχους και τους εταίρους.

Περιλαμβάνει περισσότερες από 7.000 στελέχη των Ενόπων Δυνάμεων των ΗΠΑ και 17.000 μέλη από περισσότερα από 20 έθνη που θα συμμετάσχουν συμπεριλαμβανομένων, των Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Πολωνία,Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...