Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

Φρεγάτες ΠΝ: Δυνατό «μπάσιμο» της Βρετανικής Babcock στην έκθεση DEFEA

Mετά από μία και πλέον δεκαετία, η πρώτη διεθνής έκθεση αμυντικής βιομηχανίας και ασφαλείας DEFEA (Defence Exhibition Athens), ανοίγει αύριο, Τρίτη 13 Ιουλίου, τις πύλες της στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σημειώνεται, ότι στη DEFEA μετέχουν, 315 αμυντικές βιομηχανίες και λοιπές εταιρείες του κλάδου από 22 χώρες. Από αυτές, οι 97 είναι ελληνικές και περισσότερες από δέκα κυπριακές.

 Επίσης, την παρουσία τους στην ελληνική έκθεση έχουν επιβεβαιώσει υπουργοί Άμυνας, διευθυντές εξοπλιστικών προγραμμάτων και περισσότερες από 45 επίσημες κυβερνητικές και στρατιωτικές αντιπροσωπείες.

Εν τω μεταξύ, ακάθεκτοι συνεχίζουν να διεκδικούν το εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ», για το Πολεμικό Ναυτικό οι έξι «μνηστήρες». Από την πρώτη φάση της αξιολόγησης, «κόπηκε» η Ισπανία αλλά και η δεύτερη γερμανική πρόταση.

Στην «κούρσα» συνεχίζουν, η Γαλλία με τις φρεγάτες Belharra, οι HΠA με τις φρεγάτες MMSC, η Γερμανία με τις A-200, το Hνωμένο Bασίλειο με τις Arrowhead 140, η Iταλία με τις FREMM και η Oλλανδία με τις Type S.

Η Babcock, η εταιρεία αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας, προετοιμάζεται να παρουσιάσει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό φρεγατών, να κατασκευάσει και να υποστηρίξει διαπιστευτήρια κατά τη διάρκεια της DEFEA 2021, καθώς συνεχίζει τη δέσμευσή της στην Ελλάδα γύρω από την προσπάθειά της να παραδώσει το νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η Babcock βελτιστοποίησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για να παρέχει στο ΠΝ ένα πρόγραμμα αναβάθμισης Class Hydra, μια ενδιάμεση λύση φρεγάτας και τέσσερις φρεγάτες Babcock Arrowhead 140.

Η βιομηχανική στρατηγική της Babcock, θα μπορούσε να υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών εγκαταστάσεων-ναυπηγείων, υποστηριζόμενη από προτάσεις συνεργασίας με την ελληνική βιομηχανία για την ανάπτυξη, τοπικού εργατικού δυναμικού και τη μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας στην ευρύτερη εγχώρια ναυπηγική και εφοδιαστική αλυσίδα εφοδιασμού πλοίων, καθώς όλα αναλαμβάνονται ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας προς την Ελλάδα.   

Τους τελευταίους τρεις μήνες η Babcock, έχει προσλάβει περισσότερους από 100 προμηθευτές και μετά από πρόσφατες συναντήσεις με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου της Βρετανικής Εταιρείας, David Lockwood, τόσο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όσο και στην Ελευσίνα, η Babcock συνέχισε τις προηγούμενες δεσμεύσεις της εντός της χώρας. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με περισσότερες από 20 ελληνικές εταιρείες.

Αυτές οι συζητήσεις, που καλύπτουν λεπτομερή πεδία εφοδιασμού, τεχνικές απαιτήσεις, εμπορικές διαδικασίες και στρατηγική ευθυγράμμιση, αποτελούν μέρος ενός συντονισμένου προγράμματος συμμετοχής, της βιομηχανίας με την Thales στο Ηνωμένο Βασίλειο και το MBDA UK και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με τις συμφωνίες προμηθευτών που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ αμέσως.

Ανώτερα μέλη της Babcock θα βρίσκονται στη DEFEA, τη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας, για να μιλήσουν με τους αντιπροσώπους σχετικά με την παγκόσμια εμπειρία φρεγατών της εταιρείας, που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις του Ελληνικού Ναυτικού.

Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη του Arrowhead 140, ως τη νέα φρεγάτα τύπου 31 του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, περισσότερο από μια δεκαετία σχεδιασμού, κατασκευής και υποστήριξης του προγράμματος αεροσκαφών Queen Elizabeth Class του Ηνωμένου Βασιλείου, την ανάπτυξη πλοίων υπεράκτιας περιπολίας για την ιρλανδική ναυτική υπηρεσία και ένα ευρύ φάσμα διεθνών έργων για μικρά έως μεσαία σκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Babcock, θα περιγράψει επίσης μέσω της εμπειρογνωμοσύνης της, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης της για το πρόγραμμα επέκτασης της ζωής των φρεγατών τύπου 23 του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου και υπηρεσίες προς τις φρεγάτες του Royal Australian Navy Meko, διαπιστευτήρια που θα επιτρέψουν, την επιτυχή αναβάθμιση της κατηγορίας Hydra και την αυξημένη διαθεσιμότητα και ετοιμότητα του πλοίου, τόσο για τη λύση MΕΚΟ όσο και για την βρετανική ενδιάμεση φρεγάτα. 

Επιπλέον, η νέα φρεγάτα Arrowhead 140, προσφέρει μια διαμόρφωση για το Πολεμικό Ναυτικό που πληροί όλες τις απαιτήσεις με πολύ ανταγωνιστικό κόστος.

«Η Babcock, θα φέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων μεταφοράς τεχνολογίας και εστιασμένων επιλογών υποστήριξης, που θα επιτρέψουν στην ελληνική βιομηχανία να κατασκευάσει τη φρεγάτα Arrowhead 140 στην Ελλάδα. Η ομάδα μας, είναι παθιασμένη με αυτό το έργο και έχουμε υποστήριξη πρώτης τάξεως από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τους συνεργάτες μας, παράλληλα με τον πραγματικό ενθουσιασμό της ελληνικής βιομηχανίας, να συνεργαστεί μαζί μας, σε περίπτωση που είμαστε επιτυχημένοι στην προσφορά μας. Η DEFEA, παρέχει μια φανταστική πλατφόρμα για εμάς, να συνεχίσουμε αυτές τις συζητήσεις και να χτίσουμε την αναπτυσσόμενη βιομηχανική μας βάση, για αυτό το έργο. Ανυπομονούμε για την έκθεση » δήλωσε  ο Διευθύνων  Σύμβουλος του Ομίλου της Βρετανικής Εταιρείας, David Lockwood.

Η φρεγάτα Arrowhead 140 έχει δυνατότητες για:

Εντοπισμό και εμπλοκή με επιφανειακά πλοία, αεροσκάφη και πυραύλους πάνω από τον ορίζοντα

Ανίχνευση και εμπλοκή υποβρυχίων

Υπεράσπιση συνοδευτικών πλοίων

Ενεργά και παθητικά ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου

Υπεράσπιση ενάντια σε σμήνη επιθέσεων μικρών σκαφών και UAV

Μεταφορά, ανάπτυξη, λειτουργία και ανάκτηση αυτόνομων οχημάτων

Υπενθυμίζεται, ότι η Βρετανική  ναυπηγική εταιρεία  Babcock, προτείνει τη φρεγάτα της Arrowhead 140  για τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.

Τα πλοία, με βάση τη μελλοντική φρεγάτα Type 31 του Βασιλικού Ναυτικού, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσφοράς πακέτου από την εταιρεία που συνεργάστηκε με την Thales UK και υποστηρίζεται από τη βρετανική κυβέρνηση.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ