Πολεμικό Ναυτικό

Ξαφνική ένταση: Πολεμικά πλοία του Ιρανικού ΠΝ κατευθύνονται στην Μεσόγειο Θάλασσα

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό, ότι μια ομάδα ιρανικών πολεμικών πλοίων, που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, άλλαξαν απροσδόκητα την πορεία τους και κατευθύνονται προς τα νερά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών της Συρίας, δύο είναι τα πιθανά σενάρια, το πρώτο έχει να κάνει, με την θέληση του Ιράν να κάνει αισθητή την παρουσία του στα υδάτινα σύνορα του Ισραήλ και το άλλο, είναι να ελλιμενιστούν  σε λιμάνια της Συρίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ιρανικά πλοία άλλαξαν απότομα την πορεία τους και θεωρήθηκε αρχικά, ότι τα τελευταία κατευθύνονταν προς τη Βενεζουέλα, αλλά το Ισραήλ ανακοίνωσε την επικείμενη έναρξη μιας νέας στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται η πιθανότητα, το Ισλαμικό  Σώμα της Επαναστατικής Φρουράς να θέλει να παρακολουθήσει  την κατάσταση ώστε να  μπορεί να παρέμβει.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από την Τεχεράνη για αυτό το θέμα, ωστόσο, θεωρείται  περίεργο, διότι το Ιράν στέλνει αρκετά σπάνια τα πολεμικά του πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με το Avia.pro.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ