Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

''Ναυμαχία'' Γάλλων & Ολλανδών για τις φρεγάτες: Έρχεται επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Παρλί

Συνεχίζεται η ''ναυμαχία'' για τις φρεγάτες, με Ολλανδία και Γαλλία να έχουν το απόλυτο προβάδισμα.  

Στην Αθήνα βρίσκονται αντιπροσωπείες σε ανώτατο επίπεδο τόσο της Γαλλικής Naval Group όσο και της Ολλανδικής Damen για συζητήσεις με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και επενδύσεων όσο και με το Πολεμικό Ναυτικό.   


 
Η ανακοίνωση   

 

''Σήμερα, 9 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Αντιναυάρχου (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλου ΠΝ, με εκπροσώπους της εταιρείας DAMEN SHIPYARDS GORINCHEM με επικεφαλή τον κ. Stephe Stout Υπεύθυνο πωλήσεων Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ.Roberto Alchanatis και τον κ.Pieter Heijboer της εταιρείας DAMEN SHIPYARDS GORINCHEM, κατόπιν αιτήματός τους. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσο οι Γάλλοι με τις Belhara όσο και οι Ολλανδοί αποτελούν από τους πλέον ισχυρούς διεκδικητές του προγράμματος για τα νέα πλοία του Στόλου. Την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. 

Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί της Damen προσφέρουν ένα ιδιαίτερα δελεαστικό ‘’πακέτο’’ σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος με τις Sigma 11515 αλλά και την πιο ισχυρή ενδιάμεση λύση με τις Karel Doorman,τις Μ δηλαδή οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων του Πολεμικού Ναυτικού. 
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ