Πολεμικό Ναυτικό

Νέα παρέμβαση του Α/ΓΕΝ Τσούνη: «Θα πράξουμε το καθήκον μας οποτεδήποτε απαιτηθεί»

Νέο ηχηρότατο μήνυμα έστειλε ο Α/ΓΕΝ Τσούνης προς την Τουρκία σήμερα.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει τα εξήςΠρέπει να κινηθούμε νοτιότερα. Ό,τι ισχύει για τις βραχονησίδες, το ίδιο ισχύει και για την υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παραβίασή της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΝ.

Σήμερα επανήλθε και προειδοποίησε τους Τούρκους από την Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Πάντως το ΠΝ είναι ήδη σε ετοιμότητα. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, τους επόμενους μήνες το Πολεμικό Ναυτικό προσανατολίζεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο ναύσταθμος της Σούδας στα Χανιά αλλά ακόμα και η μικρή αλλά σε καίριο σημείο ναυτική βάση στο Κυριαμάδι Σητείας θα αποτελέσουν ορμητήρια για τα πλοία του Στόλου. Έτσι θα μπορούν να περιπολούν αλλά και να ασκούνται χωρίς να απαιτείται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις έως τα Νοτιοανατολικά όρια της θαλάσσιας περιοχής Εθνικών συμφερόντων

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την διαχρονική σημασία που έχει το Πολεμικό Ναυτικό για την Ελλάδα και τον σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην ιστορία της. «Μέσα από όλους τους Εθνικούς Αγώνες καταδείχθηκε η τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια, την επιβίωση και την επικράτηση του Έθνους μας. Η θάλασσα αποτελεί το στρατηγικό βάθος της χώρα μας και η θαλάσσια ισχύς αποτελεί το κλειδί για την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Συνεπώς ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού σε ένα κατεξοχήν ναυτικό έθνος όπως η χώρα μας δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα ο κ. Τσούνης τόνισε πως η θαλάσσια ισχύς της Ελλάδας συμπληρώνεται από το πανταχού παρών εμπορικό ναυτικό που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, ενώ η συνεισφορά του στους αγώνες του Έθνους ήταν ανεκτίμητη.

Ακόμα, ο Α/ΓΕΝ αναφέρθηκε και στην συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την λήψη μέτρων αστυνόμευσης, το μεταναστευτικό, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στην θάλασσα καθώς και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο Α/ΓΕΝ σημείωσε ότι στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα και μέσα στο ασταθές και πολύπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον της Μεσογείου απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες η διατήρηση του αξιόμαχου αλλά και ενίσχυσης του στόλου.

Τέλος, ο Α/ΓΕΝ τόνισε: «Έχοντας πλήρη επίγνωση του ιστορικού βάρους και των υποχρεώσεων απέναντι στην πατρίδα σας διαβεβαιώνω ότι θα πράξουμε το καθήκον μας οποτεδήποτε απαιτηθεί με τα μέσα που διαθέτουμε για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εθνικά συμφέροντα».

Στην τελετή χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και Περιστερίου κ.κ. Κλήμης, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Α. Στεφανής, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος και Ε. Αποστολάκης, αντιπροσωπείες ξένων κρατών, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ και Σ.Α και αντιπροσωπείες σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών.

Στην δεξίωση που ακολούθησε στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση του ομοιώματος του θωρηκτού «Αβέρωφ» που δώρισε το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ