Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Γνωρίστε το ''φονικό'' ρωσικό ελικόπτερο Mi-171Sh

Ο ρωσικός στρατός, ετοιμάζεται για μια σημαντική ανάπτυξη του αναβαθμισμένου στρατιωτικού ελικοπτέρου Mi-171Sh Storm, το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με καθοδηγημένους πυραύλους. Η παραγωγή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

"Η παραγωγή του εκσυγχρονισμένου ελικοπτέρου Mi-171Sh θα ξεκινήσει το 2022", δήλωσε ο Mikhail Karpushkin, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ, πωλήσεων και συντήρησης του Ulan-Ude Aviation Plant -  κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στο Διεθνές Στρατιωτικό και Τεχνικό Φόρουμ Army-2020.

Η αναβαθμισμένη έκδοση του ελικοπτέρου Storm, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέτει ενισχυμένη προστασία και θα εμφανίζει βελτιωμένες δυνατότητες εντυπωσιακής εμφάνισης, παρουσιάστηκε στο Army-2020 έξω από τη Μόσχα.

Το Mi-17S εισήχθη στην παγκόσμια αγορά το 2002 και έχει εξαχθεί ευρέως μέσω του ρωσικού κρατικού ειδικού εξαγωγέα Rosobornexport σε πελάτες στη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη.

Το Mi-171Sh είναι μοναδικό επειδή έχει παραγγελθεί από Ρώσους συμμάχους εταίρους καθώς και από μέλη του ΝΑΤΟ - με ορισμένα να πωλούνται στην Κροατία καθώς και στην Τσεχική Δημοκρατία μεταξύ 2005 και 2008. Σχεδιασμένο ως μεταφορικό, το Mi-171Sh μπορεί ακόμα να αναπτυχθεί σε μια σειρά αποστολών, όπως την υποστήριξη των δυνάμεων επίθεσης, για μεταφορά φορτίων,  η για επίθεση από αέρα σε επιφάνεια εδάφους, η για ιατρική εκκένωση και για αναζήτηση επιχείρησης διάσωσης (CSAR).

Το πιλοτήριο μπορεί να φιλοξενήσει τρία μέλη του πληρώματος, ενώ η κύρια καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως 36 στρατιώτες ή έως και 12 θύματα σε φορεία.

Ενώ τα αμερικανικά ελικόπτερα όπως το Sikorsky UH-60 Black Hawk σχεδιάστηκαν με χαρακτηριστικά επιβίωσης, όταν δεχθούν πυρά, με  αξιόπιστη κύρια δομή, το προστατευτικό θωράκισης του Mi171Sh Storm σχεδιάστηκε για να παρέχει στην καμπίνα του πληρώματος και στις ζωτικές μονάδες αυξημένη επιβίωση μάχης.

Το Russian Storm δεν είναι το μοναδικό ελικόπτερο μεταφορών που έχει δεχθεί σημαντική αλλαγή. Αυτό το μήνα αναφέρθηκε ότι το ελικόπτερο Z-8L της Κίνας έχει ευρύτερη άτρακτο με δυνατότητα φιλοξενίας ενός οχήματος επιθέσεων εδάφους Bobcat μέσα στην καλά προστατευμένη καμπίνα του, ενώ είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία που περιλαμβάνει έναν δέκτη προειδοποίησης ραντάρ και υπέρυθρες δόξες.

Φαίνεται ότι τα ελικόπτερα μεταφορών έχουν προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία 80 χρόνια από τις ημέρες του Sikorsky R4 "Egg Beater", το οποίο είδε τη χρήση κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ