Οπλικά συστήματα

Τοποθετήθηκαν τα θεμέλια του εργοστασίου στην Άγκυρα που θα παραχθεί μαζικά το άρμα Altay-Μέχρι τέλος 2025 η πρώτη παρτίδα για τον τουρκικό στρατό

Στην Τουρκία τοποθετήθηκαν τα θεμέλια του εργοστασίου Υποδομή Παραγωγής Τεθωρακισμένων Οχημάτων στην βιομηχανική περιοχή της Άγκυρας στο οποίο η τουρκική κατασκευάστρια BMC θα παράξει μεταξύ άλλων και το άρμα μάχης Altay σε μεγάλη ποσότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Εργοστασίου

Τουρκικά δημοσιεύματα επικαλούμενα τις δηλώσεις της προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας αναφέρουν πως τοποθετήθηκαν τα θεμέλια του εργοστασίου Armored Vehicle Production Facility στην Άγκυρα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Η εταιρεία BMC έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις εργασίες κατασκευής του.

Στην σχετική τελετή έναρξης κατασκευής του εργοστασίου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της τουρκικής προεδρίας αμυντικών βιομηχανιών Χάλουκ Γκοργκούν μαζί με τους αντιπροέδρους, τον πρόεδρο της εταιρείας BMC Φουάτ Τοσιαλί και αντιπροσώπους από την ίδια εταιρεία και την τουρκική SSB. Μετά τα εγκαίνια οι Τούρκοι επισκέφθηκαν και το εργοστάσιο Power Factory της BMC που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Η BMC πρόσφατα παρέδωσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δύο πρωτότυπα του τουρκικού σχεδιασμού άρματος μάχης τύπου Altay που κατασκεύασε η εταιρεία σε υποδομή της στην Σακάρια. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η BMC αποφάσισε να διακόψει τις επενδύσεις της στις υποδομές της στην Σακάρια και να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην περιοχή της Άγκυρας, στο οποίο θα παράγει όλα της τα τεθωρακισμένα οχήματα συμπεριλαμβανομένου του άρματος Altay.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέρυσι ο γενικός διευθυντής της BMC Defense, Μεχμέτ Καραασλάν, είχε δηλώσει πως «οι εργασίες κατασκευής του υπερσύγχρονου εργοστασίου για την παραγωγή του άρματος στην Άγκυρα έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται βάσει σχεδίου. Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις δράσεις (δοκιμές κλπ) μέχρι το τέλος του 2025 και να παραδώσουμε τα υπόλοιπα άρματα Altay στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εντός του έτους. Ελπίζω να το καταφέρουμε χωρίς καθόλου καθυστερήσεις».

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως το τουρκικό πρόγραμμα απόκτησης του οχήματος Altay περιλαμβάνει 250 μονάδες στην αρχική φάση, 85 από τις οποίες θα διαθέτουν κινητήρες νοτιοκορεατικής παραγωγής. Η Άγκυρα ευελπιστούσε να εξοπλίσει όλα τα Altay της με τους εν λόγω νοτιοκορεάτικους κινητήρες, ωστόσο η Γερμανία άσκησε βέτο στο εμπάργκο όπλων και έτσι το εν λόγω σύστημα δεν μπορεί να παραχθεί μαζικά στην Τουρκία. Έτσι μετά τις 85 μονάδες οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν να παράγουν το «Altay 2» με διαφορετικό σύστημα ισχύος, η μαζική παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

 

GALLERY

πρωτότυπα του Altay
τοποθέτηση θεμελιών στο εργοστάσιο της BMC στην Άγκυρα
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ