Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Η INTRACOM DEFENSE αναπτύσσει νέας γενιάς συστήματα ισχύος για τα ισραηλινά α/α συστήματα Barak MX

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) υπέγραψε συμβόλαιο με την Israel Aerospace Industries (IAI) για την ανάπτυξη ενός προηγμένου Υβριδικού Συστήματος Ελέγχου Ενέργειας (HECCS) για την ολοκληρωμένη ισραηλινή πλατφόρμα αντιαεροπορικών πυραύλων BARAK MX.

Το σύστημα θα παρέχει μια πλήρως ενσωματωμένη αλλά αρθρωτή αρχιτεκτονική, ως κοινή λύση παροχής ενέργειας για διάφορες διαμορφώσεις εκτοξευτών και άλλα στοιχεία του ισραηλινού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος BARAK MX AMD.

"Αυτή η σύμβαση αποτελεί αναγνώριση της κορυφαίας τεχνολογίας και της συνεχούς επένδυσης της IDE στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων λύσεων υβριδικής ενέργειας για απαιτητικές αμυντικές εφαρμογές που αντιμετωπίζουν τις αδυναμίες των συμβατικών συστημάτων ισχύος.

Η ανάπτυξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Ε&Α της IDE, που εδρεύει στην Αθήνα, στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 200 μηχανικούς υψηλής ειδίκευσης σε διάφορους κλάδους, με την παράδοση του πρωτοτύπου να έχει προγραμματιστεί για το 4ο τρίμηνο του 2024", ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σχετικά με τα συστήματα IDE Hybrid Electrical Power Systems

Το HEPS® είναι μια ολοκληρωμένη οικογένεια προϊόντων προηγμένων λύσεων υβριδικής ισχύος, συμπεριλαμβανομένων Υβριδικών Γεννήτριων, Συστημάτων Υβριδισμού, Μονάδων Αποθήκευσης Ενέργειας, Υβριδικών Βοηθητικά Συστήματα Ισχύος Οχημάτων (VHAPS) και προσαρμοσμένων ολοκληρωμένων λύσεων για τακτικές πλατφόρμες C4ISR, συστήματα αεράμυνας, όπλα, Συστήματα EW, ραντάρ, αναπτυσσόμενη υποδομή και πλατφόρμες τεθωρακισμένων οχημάτων.

Παρέχει τακτική υπεροχή, ανθεκτικό τροφοδοτικό, διαχείριση υπογραφής, μείωση κόστους κύκλου ζωής και περιβαλλοντική βιωσιμότητα χωρίς να διακυβεύεται η αποτελεσματικότητα της αποστολής, ως ακρογωνιαίοι λίθοι στον επεκτεινόμενο δικτυοκεντρικό και ηλεκτρισμένο χώρο μάχης.

Η συμφωνία είναι πρόδρομος της απόκτησης των ισραηλινών συστημάτων Barak MX από την Ελλάδα;

Η Τουρκία ετοιμάζει τα δικά της αντιαεροπορικά συστήματα που ανήκουν στην οικογένεια HISAR, με τα οποία θα επανδρώσει τις τουρκικές μονάδες της, και στα μικρασιατικά παράλια.

Μετά τα δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, για την αποστολή των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία, όπως τα S-300, TOR-M1 και OSA-AK, πληροφορίες φέρουν την πιθανή αγορά των ισραηλινών Barak MX.

Ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα BARAK MX

Το πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος, διαθέτει βεληνεκές  150 χλμ και είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει κυρίως αστικές περιοχές, ενώ διαθέτει και την ικανότητα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων.

Το BARAK MX θα κληθεί να καλύψει σοβαρά κενά στην αεράμυνα μας αντικαθιστώντας το ρωσικό σύστημα μέσου βεληνεκούς BUK-M1.

Δημοσιογραφικές πηγές μιλούν εδώ και μεγάλο διάστημα "για μονόδρομο και σχεδόν “ειλημμένη απόφαση” της ηγεσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μιλώντας για “διαδικασία αντικατάστασης των ρωσικής προέλευσης αμυντικών συστημάτων που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους”.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική αεράμυνα οφείλει να ενισχυθεί με αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς, λόγω της παραγωγής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, βαλλιστικών πυραύλων, του μελλοντικού αεροσκάφους KAAN, αλλά και λόγω των εκατοντάδων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων των Τούρκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ