Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Νέα επιτυχημένη βολή ρουκέτας της Thales του ελληνικού UAV SARISA

Σε συνέχεια των θετικών ειδήσεων σύμφωνα με ιστοσελίδα αμυντικού περιεχομένου σε κοινωνικό δίκτυο, παρουσιάζεται βίντεο με την πρώτη δοκιμαστική βολή του ΜΕΑ / UAS SARISA της Ελληνικής εταιρείας SAS Technology με κατευθυνόμενη ρουκέτα FZ275 LGR της Thales Belgium.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ SAS TECHNOLOGY - THALES - ΕΑΣ

Ημερομηνία: 27-12-22

Με σταθερά βήματα η SAS Technology (Spirit Αεροναυπηγικά Συστήματα Α.Ε.), προχωρά στην πιστοποίηση του UAS SARISA, με οπλικό φορτίο την ισχυρή ρουκέτα HYDRA 70 (2,75’’), που μέχρι σήμερα φέρεται μόνο από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα μεγέθους του AH-64 APACHΕ.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής το UAS SARISA, που έλκει το όνομα του από το αρχαίο Μακεδονικό ακόντιο, θα έχει μια ακόμη "αιχμή" (πέραν των απλών ρουκετών 2,75), την υψηλής ακρίβειας κατευθυνόμενη ρουκέτα FZ275 LGR, που κατασκευάζεται από την THALES Βελγίου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε την 15-12-22 και περιελάμβανε βολές από το UAS SARISA SRS-1A, τοποθετημένο σε ειδική βάση ολίσθησης, κατασκευής της SAS Technology, η οποία έχει πραγματοποιήσει και όλη την σχετική μελέτη.

Με τη βλητική αυτή δοκιμή μετρήθηκαν όλες οι παράμετροι και τα φορτία βολής, επιβεβαιώνοντας επί της αρχής τις θεωρητικές μελέτες της SASTechnology, σχετικά με την δομική και αεροδυναμική δυνατότητα του συγκεκριμένου UAS, όπως και την ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος πυροδότησης.
.
Την πρώτη αυτή φάση, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες βλητικές δοκιμές σε πτήση και θα καταλήξουν στις δοκιμές του συστήματος σκόπευσης.

Πολύτιμοι εταίροι της SAS Technology στην προσπάθεια αυτή:

α. Η διεθνούς κύρους αμυντική βιομηχανία Thales και ειδικότερα το παράρτημα Βελγίου, που ειδικεύεται στην κατασκευή πυρομαχικών όπως η FZ275 LGR. Η Thales Belgium, εκδήλωσε ισχυρό ενδιαφέρον να συμμετέχει, επενδύοντας στην προσπάθεια της SAS Technology, για την πρώτη διεθνώς πιστοποίηση μικρότερων - ευέλικτων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, με την ισχυρή ρουκέτα 2.75 Hydra.

β. Τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.), η εθνική μας βιομηχανία όπλων. Ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που με τις εξαιρετικά προηγμένες δυνατότητες, τεχνογνωσία και εμπειρία στην κατασκευή και δοκιμές όπλων και πυρομαχικών, μπορεί να υποστηρίξει με καταλυτικό τρόπο την ανάπτυξη της βιομηχανίας οπλισμένων συστημάτων στην χώρα μας.

Το μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV) ή καλύτερα εναέρια πλατφόρμα SARISA SRS-1A της ελληνικής SAS Technology.

Η ικανότητα εξασφαλίζεται από το είδος του τυπικού φορτίου οπλισμού, που στην έκθεση ήταν δύο τυπικές ρουκέτες HYDRA 2,75 ιντσών βεληνεκούς 6-8 χλμ., όπως αυτές που φέρουν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Ωστόσο, το SARISA SRS-1A αντιπροσωπεύει οργανικό εναέριο μέσο αεροπορικής υποστηρίξεως για τον διοικητή ακόμη και τμήματος Πεζικού ή Ειδικών Δυνάμεων.

 Μεταφερόμενο “συσκευασμένο” σε κάποιο ελαφρύ όχημα, το SARISA SRS-1A μπορεί να ξεφορτωθεί και σε ελάχιστο χρόνο να απογειωθεί υπό τον πλήρη έλεγχο μέσω του κινητού σταθμού οπλισμού ΜPGS-S3.1, να μεταβεί στο σημείο ενδιαφέροντος και να εξαπολύσει τα όπλα του, προσβάλλοντας τον εχθρό από ικανή απόσταση ασφαλείας για το μικρό τμήμα.

Το ελληνικό μη επανδρωμένο SARISA της ελληνικής SAS Technology είναι πλέον και οπλισμένο. Η βασική τακτική διαμόρφωση του SARISA, αφορά σε διπλή σχάρα εκτοξευτή πυραύλων για τις ρουκέτες HYDRA 70 διαμέτρου 2,75 ιντσών, που μπορούν να φέρουν μεγάλη ποικιλία κεφαλών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρόνος πτήσης του ελληνικού UAVεξαρτάται από το ωφέλιμο φορτίο και τις συνθήκες της αποστολής. Σε κάθε περίπτωση, η SARISA προσφέρει συνεχή πτήση 20 λεπτών μεταφέροντας μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 25 κιλών.

Το UAS SARISA μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα, σε τακτικές αποστολές για μεταφορά φορτίου και ανεφοδιασμού μονάδων. Θα έλεγε κανείς πως σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο UAV αποτελεί ένα πρώτο βήμα.

Νέες διαμορφώσεις drone για τις ένοπλες δυνάμεις  

– Το SRS-1R18, με έως τέσσερα RPG-18 που υπάρχουν στο οπλοστάσιο του ΕΣ.

– Το SRS-1R26 με έως τέσσερα RPG 26 που δημιουργήθηκε για πελάτη εξωτερικού.

– Το SRS-1HG που προορίζεται για ελαφρύ βομβαρδισμό με απλές χειροβομβίδες χειρός όλων των τύπων, βλήματα όλμου αλλά και διάφορα αλλά συστήματα όπως καπνογόνα δακρυγόνα κλπ.

Στην απλή διαμόρφωση με χειροβομβίδες το SARISA SRS-1HG μπορεί να φέρει έως 15 χειροβομβίδες ενώ με ειδικό rack ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί έως και τις 40 περίπου.

Το SARISA μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορες εναλλάξιμες βάσεις ωφέλιμου φορτίου, που επιτρέπουν γρήγορη διαμόρφωση για διαφορετικούς τύπους αποστολών. Μπορεί να διαμορφωθεί ως μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με οπλισμό μάχης εξοπλισμένο με πλατφόρμα ικανή να μεταφέρει διάφορα οπλικά συστήματα.

Εφόσον περατωθούν σύντομα οι δοκιμές όλων αυτών των διαμορφώσεων και ενταχθούν στο οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού, τότε θα επανδρωθούν οι μονάδες και οι σχηματισμοί σε Έβρο και νησιά με τα νέα αυτά όπλα, που θα φέρουν μια πραγματική επανάσταση.

Τα ελληνικής κατασκευής UCAV αποτελούν το μέλλον των ενόπλων δυνάμεων μας αλλά και της εξαγωγικής μας στόχευσης προς το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...