Οπλικά συστήματα

Η Αμερική με δέσμη δεδομένων λέιζερ από δορυφόρο θα κατευθύνει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η επικοινωνία, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής αναγνώρισης ή μάχης, είναι απαραίτητη για την επιτυχία μιας αποστολής. Αλλά ο τύπος των μεθόδων επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται, εξαρτάται από τον τύπο του αντιπάλου. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχουν κανένα πρόβλημα όταν τα αεροσκάφη επίθεσης ή αναγνώρισης, εκτελούν τις αποστολές τους σε χώρες που υστερούν σε τεχνολογική και τεχνική ανάπτυξη.

Παραδείγματα είναι το Ιράκ ή το Αφγανιστάν. 

Αλλά  αυτό που τις ανησυχεί είναι,  αν κάποια στιγμή, αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο τόσο προχωρημένο σε αυτόν τον τομέα όσο αυτές, πως θα ανταπεξέλθουν.

Η διαστημική δύναμη των ΗΠΑ, μαζί με τον στρατό και τη στρατηγική Ατομικής, θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο που επικοινωνούν, καθώς χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα, εξακολουθούν να αποτελούν πραγματική  απειλή για τους Αμερικανούς.

Τις επόμενες μέρες, ένας δορυφόρος που παράγεται από την General Atomics θα εκτοξευτεί σε τροχιά, και θα ξεκινήσει δοκιμές μεταφοράς δεδομένων σε drone, χρησιμοποιώντας μια δέσμη λέιζερ.

 Η General Atomics. είναι ο κατασκευαστής, του διάσημου επιθετικού drone και του «κυνηγού-δολοφόνου» MQ-9 Ripper.

 Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, στο Space Launch Complex 40 στο Cape Canaveral Space Force Station στη Φλόριντα και το όχημα εκτόξευσης, θα είναι το SpaceX Falcon 9.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της General Atomics, οι δορυφόροι για την αποστολή Transporter 2, έχουν ήδη παραδοθεί στο Σταθμό Διαστημικής Δύναμης του Cape Canaveral.

Τι είναι το LINCS;

Το σύστημα επικοινωνίας LINCS ή Laser Interconnect και Networking, είναι ένα πρόγραμμα  της General Atomics. 

Σύμφωνα με τον Scott Forney , πρόεδρο της GA-EMS, το μέλλον βρίσκεται στην οπτική επικοινωνία και οι επικείμενες δοκιμές, θα σηματοδοτήσουν την αρχή μιας «εξέλιξης» στην επικοινωνία.

Οι δορυφόροι που αναπτύχθηκαν από την General Atomics, είναι δύο μονάδες 12U, που φιλοξενούν τερματικά διπλού μήκους κύματος και υπέρυθρης οπτικής επικοινωνίας. 

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι δορυφόροι θα πρέπει να δείξουν, εάν μπορούν να μεταδώσουν μια συγκεκριμένη ποσότητα δεδομένων με δύο τρόπους,  οπτικά ή με τη δέσμη λέιζερ.

 Εάν το τεστ είναι επιτυχές, οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα ακολουθήσουν ένα μονοπάτι που θα δώσει στο Πεντάγωνο σημαντικό πλεονέκτημα, έναντι των ανταγωνιστών του.

Γιατί είναι σημαντικό;

Σήμερα, τέτοια οπλικά συστήματα επικοινωνούν μέσω ραδιοσημάτων.

Είναι επίσης η βάση ορισμένων αυτόνομων λειτουργιών, οι οποίες τις καθιστούν ακόμη πιο δύσκολες να νικηθούν, ωστόσο, τα ραδιοσήματα μπορούν εύκολα να «χακαριστούν» , οδηγώντας σε προβλήματα.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε, ότι με χθεσινό άρθρο το Πενταπόσταγμα, ανέφερε ότι αυτό ακριβώς το πρόβλημα αντιμετώπισαν τα τουρκικά  μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαιρακτάρ, στην Συρία και από παρεμβολές κατέπεσαν.

Γι 'αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη μεταφορά δεδομένων «λέιζερ»

Σύμφωνα με τον Derek Tournear, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαστημικής Ανάπτυξης, η επικοινωνία με λέιζερ θα μπορούσε να παρέχει «ένα πολύ υψηλό εύρος ζώνης, χαμηλό λανθάνοντα χρόνο, χαμηλή πιθανότητα δικτύου επικοινωνίας εμπλοκής, για να μπορεί να κατεβεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, είτε είναι στην επιφάνεια, είτε είναι πάνω σε πλοίο, ή αν είναι στον αέρα."

Το Πεντάγωνο, η διαστημική δύναμη των ΗΠΑ και πολλοί ειδικοί, είναι πολύ αισιόδοξοι από τις επικείμενες δοκιμές. 

Σύμφωνα με το DefenseOne, θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο. Φαίνεται ότι οι δορυφόροι LINCS της General Atomics, μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα εποχή στην επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της καθημερινής μας ζωής.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η Ρωσία και η Κίνα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου. 

Αυτή η δήλωση, παρουσιάστηκε σε μια έκθεση, πρόσφατα από το Κοινό Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης του Πενταγώνου . «Ο ρωσικός στρατός, είναι πιο τεχνολογικά προηγμένος από ό, τι συνειδητοποίησαν οι ΗΠΑ και αναπτύσσει ταχέως, δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για να αποκτήσει πλεονέκτημα πληροφοριών στο πεδίο της μάχης», ανέφερε η έκθεση.

Η έκθεση εφιστά την προσοχή, στην ανάλυση που έκαναν οι Ρώσοι για στρατιωτικές συγκρούσεις, τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο.

Και παρόλο που η χρηματοδότηση είναι μικρή, καθώς προέρχεται κυρίως από το κράτος και αυτό είναι πρόβλημα, η Μόσχα, έχει σημειώσει πρόοδο στην ανάπτυξη αυτόνομων συσκευών. 

Το Πεντάγωνο, δίνει επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην πρόοδο της Ρωσίας, στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Το Πεντάγωνο πιστεύει ότι η Συρία, έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην πρόοδο των Ρώσων στην ανάπτυξη αυτόνομων συσκευών και, κατά συνέπεια, αποτελεσματικών συστημάτων για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου. 

Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότερες από 140.000 ώρες πτήσης σε 23.000  εξόδους  αεροσκαφών εκτελέστηκαν από τους Ρώσους,  από το 2018 έως και σήμερα.

Τέλος και η Κίνα, έχει σημειώσει επίσης πρόοδο, στον τομέα των αυτόνομων συσκευών και της τεχνητής νοημοσύνης. 

Αν και οι πληροφορίες, είναι λιγοστές και το Κομμουνιστικό Κόμμα στη χώρα λογοκρίνει αυτό που βγαίνει ως ειδήσεις, ανακοινώθηκε  κάτι σημαντικό. 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε (  σχετικό άρθρο Πενταπόσταγμα ), ότι η Κίνα, αρχίζει ήδη να εκπαιδεύει τους πιλότους της, σε έναν προσομοιωτή με τεχνητή νοημοσύνη.

Χωρίς να ανακοινωθεί ακριβώς τι είναι αυτός ο προσομοιωτής, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Κίνα εργάζεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ