Οπλικά συστήματα
Ενημερώθηκε στις:

Η Αθήνα στέλνει Patriot στη Σαουδική Αραβία

Μπορεί το Ριάντ με την Άγκυρα να βρίσκονται στα μαχαίρια και να θέλει να κάνει μία κίνηση καλής θέλησης η Αθήνα, όμως το ζήτημα είναι τι θα κερδίσουμε εμείς με αυτή την κίνηση.

Μην ξεχνάμε πως κάπου εδώ εμπλέκεται και το Ιράν, καθώς ήδη πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί αμερικανική επίθεση από ελληνική βάση και εάν κάτι τέτοιο λάβει χώρα, τότε αυτόματα η χώρα μας μπαίνει στο πυραυλικό στόχαστρο της Τεχεράνης.

Το αίτημα έρχεται δια μέσου ΗΠΑ που θέλουν να δημιουργήσουν μια “πολυεθνική ομπρέλα” στη Σαουδική Αραβία!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της ελληνικής αποστολής Patriot!

Το ΥΠΕΞ έχει ήδη εγγράφως αποφανθεί θετικά λέγοντας ότι η αποστολή ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την “προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας της χώρας”, θα εκτιμηθεί από την Σαουδική Αραβία ,η οποία “θα στηρίξει τις θέσεις μας” σε θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής και του militaire.

Στην έγγραφη απάντηση του ΥΠΕΞ στο ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ακόμη ότι σε καμία περίπτωση η παρουσία των ελληνικών Patriot στην Σαουδική Αραβία δεν πρέπει να εκληφθεί ως εμπλοκή μας στις διαμάχες που έχει η Σαουδική Αραβία με χώρες της περιοχής.Βλέπε Υεμένη…

Το οικονομικό κόστος της αποστολής θα το αναλάβουν οι Σαουδάραβες.

Έχουμε εγγυήσεις από τους συμμάχους μας; Ή για άλλη μία φορά θα κάνουμε άλλο ένα δώρο χωρίς να λάβουμε τίποτα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ