Κόσμος

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Ιράν: Σφοδρή επίθεση Τεχεράνης σε Κ.Μητσοτάκη λόγω Κ.Σουλεϊμανί


Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας- Ιράν λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες, κάθως όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπάρχει διάβημα διαμαρτυρίας από την Τεχεράνη για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, με τις οποίες επικρότησε την εκτέλεση του Ιρανού υποστράτηγου Κ. Σουλεϊμανί από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Open TV σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε ότι υπήρξε διάβημα διαμαρτυρίας από πλευράς του Ιράν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ πρόσθεσε ότι αργότερα σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος ζήτησε να του μιλήσει.

«Καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή την συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Δείτε από το 6:40 και μετά:

Ας δούμε τι είχε πει ο Κ.Μητσοτάκης στις ΗΠΑ:

«Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ