Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ζευγάρι αστυνομικών στην Κύπρο μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε και τους δείχνει να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις εν ώρα υπηρεσίας στην… ύπαιθρο.
Η συνέυρεσή τους εν ώρα υπηρεσίας, δίπλα στο από περιπολικό σε αγροτική περιοχή της Λάρνακας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Κύπρο και όχι μόνο…
Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα σε χωράφι μεταξύ Δρομολαξιάς και Αραδίππου, και καταγράφηκε από το κινητό τηλέφωνο διερχόμενου πολίτη. Στο βίντεο, που κυκλοφορεί παντού από το μεσημέρι της Δευτέρας, διακρίνεται ο άνδρας που βιντεοσκόπησε λίγα δευτερόλεπτα από την συνουσία τους να σχολιάζει με… έκπληξη όσα αντικρίζει.
Τι ανακοίνωσε η αστυνομία
Η Αστυνομία Κύπρου ανακοίνωσε ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τα δύο αστυνομικά στελέχη. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχει ξεκινήσει άμεσα ποινική και πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ εξετάζεται η αυθεντικότητα του βίντεο και επιχειρείται η επιβεβαίωση της ταυτότητας των εμπλεκομένων.
Η Αστυνομία διευκρίνισε πως, με βάση τα πρώτα στοιχεία, το βίντεο φαίνεται να είναι αυθεντικό, γεγονός που ενίσχυσε την απόφαση για άμεσες ενέργειες.
«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και προσβάλλουν το έργο και την εικόνα των χιλιάδων αστυνομικών που υπηρετούν με ευσυνειδησία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, τονίζοντας τη σοβαρότητα της υπόθεσης.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ερωτήματα για τους ελέγχους και την πειθαρχία εντός του Σώματος.