Κύπρος

Κύπρος: Λαμβάνονται μέτρα κατά της Χεζμπολάχ μετά τις απειλές

Τα μέτρα της Κυπριακής Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας επικαιροποιούνται και αξιολογούνται καθημερινά και λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα προστασίας, αναλόγως των περιστάσεων, απάντησε για τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα κατά της Κύπρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μάριος Χαρτσιώτης.

Σε δηλώσεις του παρέπεμψε στις χθεσινές τοποθετήσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι η Κύπρος είναι το μέρος της λύσης σε αυτά τα προβλήματα και όχι μέρος του προβλήματος.

«Σε σχέση με την αρμοδιότητα του δικού μου Υπουργείου έχω ήδη πει παρά πολλές φορές ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, στο κομμάτι της τρομοκρατίας, αξιολογούνται και επικαιροποιούνται καθημερινά. Οπότε είναι αυτονόητο και αντιληπτό ότι και οι συγκεκριμένες δηλώσεις αξιολογούνται και τα σχετικά μέτρα επικαιροποιούνται επί καθημερινής βάσεως, αναλόγως πληροφοριών και εξελίξεων, πόσο μάλλον γιατί όχι και αναλόγως δημοσίων δηλώσεων δαφόρων παραγόντων», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν οι πολίτες πρέπει να καθησυχαστούν απάντησε ότι τα μέτρα της Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας επικαιροποιούνται και αξιολογούνται καθημερινά και λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα προστασίας αναλόγως των περιστάσεων.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είχε δηλώσει στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου, επανέλαβε ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται, ούτε πρόκειται να εμπλακεί σε οποιεσδήποτε πολεμικές συρράξεις, ως εκ τούτου, πρόσθεσε, οι αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ για το ρόλο της Κύπρου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί σε καμία χώρα άδεια να διενεργήσει πολεμικές επιχειρήσεις μέσω της Κύπρου. Ωστόσο ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε πως υπάρχει μία ιδιαιτερότητα με το χώρο των Βρετανικών Βάσεων, που έχει άλλο καθεστώς, καθώς είναι κυρίαρχες και αποτελούν βρετανικό έδαφος.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...