Αναστασιάδης και Μισέλ
Κύπρος

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα

Μίλησαν, εκτός των άλλων, για το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό το φως και των δηλώσεων τούρκων αξιωματούχων και εκπροσώπων του παράνομου κατοχικού καθεστώτος για εποικισμό της

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο Νίκος Αναστασιάδης και μίλησαν για την τουρκική προκλητικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Μισέλ ενημέρωσε τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την τηλεφωνική επικοινωνία και τις συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα ήγειρε το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό το φως και των δηλώσεων τούρκων αξιωματούχων και εκπροσώπων του παράνομου κατοχικού καθεστώτος για εποικισμό της.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κ. Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι τυχόν προώθηση του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης θα αποτελούσε καταλυτικό ανασταλτικό παράγοντα σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για επίτευξη συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Τέλος, ο κ. Μισέλ ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και προβαίνει στις ανάλογες ενέργειες. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ