πουτιν αναστασιαδης
Κύπρος

Σε άγνοια η Λευκωσία για την ρωσική καταγγελία της συμφωνίας διπλής φορολογίας

Το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου ανέφερε ότι δεν έχει ειδοποιηθεί για απόφαση της Ρωσίας να καταγγείλει τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για την απόφαση της Ρωσίας να καταγγείλει τη συμφωνία αποφυγής της διπλής φορολογίας και πιστεύει ότι αυτή η απόφαση θα έχει αρνητικές συνέπειες, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, μιλώντας στο Sputnik, σήμερα, Δευτέρα.

«Δεν γνωρίζουμε τα σχέδια για τερματισμό της συμφωνίας. Ακόμα περιμένουμε. Δεν βλέπω λόγους να τερματίσουμε τη συμφωνία. Ανταλλάξαμε e-mails και παραμένουμε αισιόδοξοι» ανέφερε η εκπρόσωπος του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών.

«Έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και δεν έχουμε λάβει την απόφαση τερματισμού (σ.σ. της συμφωνίας)» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η καταγγελία της συμφωνίας δεν θα φέρει θετικά αποτελέσματα ούτε στη Ρωσία ούτε στην Κύπρο, υπογράμμισε, επίσης, η ίδια.

«Σε αυτήν την περίπτωση, η φορολογία δεν θα καλύπτεται πλέον από τη συμφωνία, θα ρυθμίζεται από διαφορετικές φορολογικές υπηρεσίες, κάτι που δεν προάγει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τις δύο χώρες» ανέφερε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Κύπρος θέλει για να αποφευχθεί ο τερματισμός της συμφωνίας και βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ξεκινά τη διαδικασία καταγγελίας της συμφωνίας διπλής φορολογίας με την Κύπρο
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκινά τη διαδικασία καταγγελίας της συμφωνίας με την Κύπρο σχετικά με την αποφυγή της διπλής φορολογίας.

«Για την εκπλήρωση της εντολής του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Βλαντιμίρ Πούτιν) σχετικά με τη φορολόγηση εισοδήματος υπό μορφή μερισμάτων και τόκων που καταβάλλονται από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία με ποσοστό 15 τοις εκατό, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ξεκινά, από τις 3 Αυγούστου, τη διαδικασία καταγγελίας της συμφωνίας» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Από το 2018-2019, Ρώσοι φορολογούμενοι έχουν μεταφέρει στην Κύπρο πάνω από 3,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (44,6 δισεκατομμύρια δολάρια) σημείωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ