Κύπρος

"Φωτιά" στον αέρα της Κύπρου: Ελληνικό κατασκοπευτικό σε πτήση επιτήρησης - ΗΠΑ-Ελλάδα σε συνεργασία στην Α.Μεσόγειο

Ραγδαίες εξελίξεις φέρεται ότι έχουμε στην Α.Μεσόγειο μετά από νέα τουρκική πρόκληση που είναι σε εξέλιξη.

Αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως της ελληνικής πολεμικής Αεροπορίας τύπου EMB-145H AEW & C (374) πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αποστολή επιτήρησης πάνω από την ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα δυτικά της Κύπρου, μετά από  τις νέες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή με το πλοίο Yavuz, το οποίο  φέρονταν να αποχωρούσε προς τουρκικό λιμάνι .

Σημειώνεται ότι αντί της επιστροφής του, το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο τρυπάνι Yavuz ξεκίνησε εντελώς αιφνιδιαστικά νέο γύρο γεωτρήσεων ανοικτής θαλάσσης στην ανατολική Μεσόγειο, παρά την καταδίκη και την απαγόρευση από ΕΕ και ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι προκαλούν ωμά στέλνοντας το πλοίο τους σε μια περιοχή που δεν ανήκει φυσικά στην δικαιοδοσία τους, ενώ  η κίνηση τους  προκάλεσε συναγερμό τόσο σε Ισραήλ  όσο και στην Αίγυπτο, των οποίων οι ΑΟΖ εφάπτονται στο σημείο αυτό.

Το ελληνικό αεροσκάφος αναχώρησε σήμερα το πρωί στις 10:00 μ.μ. από την Σούδα στην Κρήτη και πραγματοποίησε αποστολή επιτήρησης στην Δυτική Κύπρο, ενώ στην ίδια περιοχή χθες Παρασκευή, είχαμε  πτήση επιτήρησης και ενός αμερικανικού  μη επανδρωμένου οχήματος Global Hawk της USAF,  που έκανε παρόμοια αποστολή, ανέφερε η γνωστή ιστοσελίδα που παρακολουθεί τις πτήσεις στην Μεσόγειο.

Μετά την αποστολή του κατά την οποία καταγράφηκαν τα πάντα, το ελληνικό αεροσκάφος επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Για τις νέες εξελίξεις στην περιοχή αναμένουμε αντιδράσεις , ενώ το "καζάνι βράζει" και οι Τούρκοι όπως φαίνεται ακολουθούν το δικό τους σχέδιο με το οποίο επιθυμούν να οριοθετήσουν ΑΟΖ η οποία θέλουν να συνορεύει με την λιβυκή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ