Κύπρος

«Πόλεμος» για τα F-16 στην Κύπρο - Εκτός των Τούρκων ενοχλήθηκε και το ΑΚΕΛ: «Τα Ελληνικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις»!

Το σταλινικό δόγμα «ουδείς άλλος απέμεινε να σηκώσει την εθνική σημαία και να την πάει μπροστά εκτός από τα κομμουνιστικά κόμματα», αποτελεί ακόμα και σήμερα το πιστεύω του κομμουνισμού.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ στάθηκε συνειδητά αντιμέτωπος στην επανάσταση του Κυπριακού λαού, για την ελευθερία του κατά των Άγγλων. Από τις πρώτες μαχητικές εκδηλώσεις της νεολαίας στις 18 Δεκεμβρίου 1954 ξεκίνησαν οι κομμουνιστές να τις χαρακτηρίζουν «τραμπουκισμούς» και η κεντρική επιτροπή του ΑΚΕΛ (κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου), έδινε οδηγίες σε όλες τις πόλεις να παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο όποια παρόμοια ενέργεια. 

Την ίδια ώρα, κεντρικά στελέχη της, προσέφεραν βοήθεια στον Άγγλο διοικητή Κλέμενς και την Βρετανική αστυνομία προς διάλυση των διαδηλώσεων. 

Kάποιοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ειδικά στην Κύπρο, πως απέναντί τους υπάρχει μία δύναμη εισβολής και κατοχής!

Aπίστευτη ανακοίνωση εξέδωσε το γνωστό ΑΚΕΛ της Κύπρου. Πρόκειται για το κομμουνιστικό κόμμα του νησιού, το οποίο κατά καιρούς έχει προβεί σε αντεθνικές θέσεις, εξοργίζοντας τους απανταχού Έλληνες πατριώτες.

Μάχη...ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, με αφορμή το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την 58η επέτειο της Κυπριακής ανεξαρτησίας, αλλά και την παρουσία των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F – 16 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου καταδίκασε το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη και την αναφορά του σε «εμφύλιο σπαραγμό».

Αυτούσια η τοποθέτηση του Στέφανου Στεφάνου:

«Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε «εμφύλιο σπαραγμό» στο διάγγελμά του για την επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Με αυτή την αναφορά, ο Πρόεδρος εξισώνει τους παράνομους δολοφόνους της ΕΟΚΑ Β’ με τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της δημοκρατίας, τους οποίους και προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο.

Με την αναφορά περί «εμφύλιου σπαραγμού», τα περί φόρου τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τη δημοκρατία, που είπε ο Πρόεδρος, ακυρώνονται και καταντούν άνευ περιεχομένου.

Συμφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μόνο η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου κράτους θα απαλλάξει εμάς και τους Τουρκοκύπριους από όσα τραγικά βιώνουμε.

Διερωτόμαστε, όμως, ποια μηνύματα θέλαμε να εκπέμψουμε με τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα στην πολύ κρίσιμη καμπή που βρισκόμαστε σε σχέση με την προοπτική των διαπραγματεύσεων και της λύσης του Κυπριακού.

Θεωρεί ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση ότι τα μηνύματα που εκπέμπουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι τα ορθά;

Εκτός κι αν ούτε και φέτος είχε γνώση ο Πρόεδρος για τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών, όπως πέρσι δημόσια είχε παραδεχθεί».

Η θέση της κυβέρνησης

Απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε από πλευράς ΑΚΕΛ για το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών κατά τη χθεσινή παρέλαση, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

«Προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάνει αντιπολίτευση επί παντός επιστητού, το ΑΚΕΛ αποφάσισε να επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα και για το συνενωτικό διάγγελμά του με την ευκαιρία της Ημέρας της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Αφήνουμε ασχολίαστες τις αιτιάσεις που κατασκευάζουν επιμένοντας στο πνεύμα του ίδιου του Διαγγέλματος του Προέδρου» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κ. Προδρόμου.

«Για τον ίδιο σκοπό δεν διστάζει, όμως, με σημερινή τοποθέτηση, να βρεθεί και πάλι, όπως πέρσι, σε απόλυτη αντίθεση ακόμα και με τον υποψήφιο Πρόεδρο που το ίδιο είχε προτείνει στον κυπριακό λαό και να κατακρίνει τη συμβολική παρουσία των δυο ελληνικών αεροσκαφών, αντίθετα από τον κ. Σ.Μαλά που την είχε χαιρετίσει», προσθέτει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η πτήση δυο αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, στοχεύοντας να υπογραμμίσει τη συμπαράσταση του ελληνικού κράτους στην Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας την ακεραιότητα και την ίδια την ύπαρξη επιβουλεύονται δεκάδες χιλιάδες τουρκικού κατοχικού στρατού. Πρόκειται, σημειώνει, για ενεργό συμπαράσταση ενός κράτους σε ένα άλλο κράτος του οποίου την ανεξαρτησία προσπαθεί να πλήξει ή και να καταργήσει η Τουρκία.

«Θα ήταν καλά, ακολουθώντας τον κυπριακό λαό, που στο σύνολό του σωστά αντιλαμβάνεται αυτή την πραγματικότητα στο πλαίσιο των ιδιαίτερων διακρατικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, να τη δεχτεί και το ΑΚΕΛ, και να σταματήσει να προσπαθεί ακόμα και σε τέτοια ζητήματα να αποκομίσει στενά κομματικά οφέλη», υποδεικνύει ο κ. Προδρόμου.

Στην 58η Επέτειο της  Ανεξαρτησίας η παρέλαση των Ειδικών Δυνάμεων της Κύπρου πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις.

Δείτε εικόνες:

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ