πυρκαγιά σε δασική έκταση
Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη φωτιά στα Χανιά: Εκκένωση οικισμού

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στην ΔΕ Πελεκάνου του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου. Οι φλόγες καίνε χορτολιβαδική δασική και αγροτική έκταση και απαιτήθηκε η εκκένωση οικισμού στο χωριό Σκλαβοπούλα και στην ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και εξελίχθηκε μεταξύ των οικισμών Παπαδιανά, Σκλαβοπούλα και Κεδρόδασος, καίγοντας κυρίως χαμηλή χορτολιβαδική έκταση.

Ο δήμαρχος Κανδάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, κάλεσε παραθεριστές που βρίσκονται κοντά στο Κεδρόδασος να εγκαταλείψουν το σημείο για προληπτικούς λόγους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ