Εσωτερική Ασφάλεια

Πολωνία προς Ελλάδα: ''Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε ενισχύσεις στον Έβρο'' - Χριστιανικό «τείχος» κατά ισλάμ στην Ευρώπη

Η Βαρσοβία δείχνει πως στηρίζει την πατρίδα μας κατά της μετανάστευσης.

Οι Πολωνοί ως γνωστόν αγαπάνε ιδιαίτερα την χώρα μας, ενώ είναι γνωστοί για την πολιτική τους στο μεταναστευτικό.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Έχουν πάρε σκληρά μέτρα εδώ και χρόνια και αυτό φαίνεται, καθώς κανένας ισλαμιστής δεν τόλμησε να ''πατήσει'' το πόδι του σε αυτή την χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρουν τα Πολωνικά ΜΜΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Mariusz Kamiński, δήλωσε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει στην Ελλάδα 100 συνοριοφύλακες και 100 αστυνομικούς.   

Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση που πρέπει να αποδεχθεί η χώρα μας, έστω και για συμβολικούς λόγους.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου για να φυλάξουν όλους εμάς.

Όλο το 24ωρο, σε επαγρύπνηση, γιατί η πατρίδα το απαιτεί. Αποτρέπουν, προστατεύουν, ζουν για την Ελλάδα.  

Αλληλεγγύη… για τα μάτια του κόσμου από την Γερμανία!

Κι ενώ η Ελλάδα έχει ξανά το Προσφυγικό να… καίει στα σύνορά της κι ενώ η Γερμανία λέει και ξαναλέει ότι χρειάζεται αλληλεγγύη στην χώρα μας, μένει στα λόγια!

Οι Πράσινοι πρότειναν να δεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά μειοψήφισαν απόψε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Καταψήφισε, εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν κατά βάσιν υπέρ της πρότασης των Πρασίνων. Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD Εύα Χεγκλ είπε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ωστόσο, πολλοί βουλευτές του SPD έκαναν προσωπική δήλωση στην οποία τονίζουν ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν πλήρως οι πρόσφυγες υπογραμμίζοντας όμως ότι η αποδοχή της πρότασης των Πρασίνων δεν θα το επιτύχει αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο οι Σοσιαλδημοκράτες απέφυγαν μια πιθανή κρίση στον μεγάλο συνασπισμό, δεδομένου ότι στην συμφωνία τους περιλαμβάνεται η ενιαία συμπεριφορά ψήφου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Xριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Τελικά ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pI-YpcZtOQk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ