Ελληνοτουρκικά

Kρίσιμες οι επόμενες ώρες στον Έβρο: Οι Τούρκοι μοιράζουν πολεμοφόδια στους μετανάστες - Σε ετοιμότητα οι ΕΔ

Οι ελληνικές ΕΔ και η ασυνομία βρίσκονται σε ετοιμότητα με την Άγκυρα να έχει καταλάβρι ότι δύσκολα μπορεί να τα βάλει με την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές αρχές έχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι εφοδιάζουν με πολεμοφόδια τους μετανάστες και αναμένονται πολλές απόπειρες εισβολής τις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφρουρούν μέρα νύχτα οι Ένοπλες Δυνάμεις- Ατσάλινο φράγμα στον Έβρο


Νέοι τεχνητοί φράκτες μεταφέρονται στις Καστανιές για ενίσχυση της διόδου που οδηγεί στην Τουρκία και βρίσκεται στο στόχαστρο των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.


Η «γραμμή άμυνας» στο «σημείο μηδέν» στα σύνορα ενισχύεται ακόμα περισσότερο, καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ έστησαν, σήμερα, Τετάρτη, μια μεγάλη μπλε σιδηροκατασκευή στις Καστανιές του Έβρου. Σκοπός τους είναι να αποτρέψουν την είσοδο αλλοδαπών από τη γειτονική Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, ενισχύθηκαν με συρματοπλέγματα, ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα μπορέσει να περάσει κανείς παράνομα σε ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, στελέχη του Δ΄ Σώματος Στρατού και της ΑΣΔΕΝ δίνουν «μάχη» για να μην επιτρέψουν την είσοδο μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συνεχείς ασκήσεις σε νησιά και Έβρο

Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα ανατολικά μας σύνορα και ειδικά στα νησιά είναι πλέον καθημερινές και στέλνουν μηνύματα αποτροπής στην απέναντι πλευρά.

Στον Έβρο πάνοπλοι κομάντος «χτενίζουν» όλα τα πιθανά περάσματα, με το δάχτυλο στην σκανδάλη, έτοιμοι για όλα. Συνεχείς οι περιπολίες του Στρατού και στον ποταμό Έβρο με ειδικά εξοπλισμένες βάρκες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά ένα ατσάλινο φράγμα στον Έβρο, από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα.  

Μέχρι συντεταγμένες στέλνουν στους μετανάστες για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος

Μηνύματα στέλνονται σε μετανάστες που βρίσκονται επι τουρκικού εδάφους, παρακινώντας τους για άλλα περάσματα της συνοριογραμμής, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τις Καστανιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα στα μηνύματα δίνονται και συγκεκριμένες συντεταγμένες, προκειμένου να βρουν το ακριβές σημείο από το οποίο τους λένε ότι θα φτάσουν χωρίς πρόβλημα μαζί με άλλους μετανάστες.
 
Όπως και να έχει πάντως, η Τουρκία δεν τα καταφέρει στον Έβρο και αυτό ο Εντογάν το ξέρει καλά. Μας ''τέσταρε'' και κατάλαβε ποια είναι η δύναμή μας.

https://twitter.com/akrokentrwos/status/1235219792543518722

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ