Δημήτρης Πέτροβιτς
Εσωτερική Ασφάλεια
Ενημερώθηκε στις:

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: Αποτελεσματική η χερσαία φύλαξη

«Εδώ, στα χερσαία σύνορα του Έβρου η μαζική διέλευση μεταναστών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η υπόσχεση της Πολιτείας για καλύτερη φύλαξη και αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών υλοποιείται αποτελεσματικά τους τελευταίους μήνες. Το πρόβλημα είναι στις θαλάσσιες οδούς» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου μιλώντας στο Radio North 98.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εμείς εδώ στα σύνορα, το πρόβλημα το μεταναστευτικό το βιώνουμε από το 1980» επεσήμανε.

«Δεν είμαστε χτεσινοί. Είναι εντελώς διαφορετικά τα χαρακτηριστικά που είχε η παράνομη μετανάστευση της δεκαετίας του 1990, σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση. Τους τελευταίους μήνες έχει ενισχυθεί το προσωπικό, η φύλαξη είναι πιο εντατική και από ξηράς και από αέρος και έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και τα περιστατικά παραβατικότητας σε βάρος των κατοίκων. Ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν, όσους κι αν στείλει, δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσουν. Ακόμα κι αν τους αφήσουν από το τουρκικό φυλάκιο, θα εγκλωβιστούν στην ουδέτερη ζώνη, διότι χωρίς νόμιμα έγγραφα δεν περνούν. Και επιπλέον, δεν μπορούν εύκολα να περάσουν από το ποτάμι μεγάλες ομάδες χωρίς να εντοπιστούν» είπε.

«Το πρόβλημα το έχουμε στις θαλάσσιες οδούς μεταξύ Έβρου - Σαμοθράκης, που έχουμε 5.000 διελεύσεις στο ίδιο διάστημα που πέρσι είχαμε 1.000» δήλωσε.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ