Εσωτερική Ασφάλεια

Διαβατά: Εντάσεις κατά τη νέα διαμαρτυρία των κατοίκων για τους πρόσφυγες - Βίντεο

Ένταση εκδηλώθηκε κατά τη διαμαρτυρία των κατοίκων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης για την άφιξη μεταναστών στην περιοχή.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι των Διαβατών διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την άφιξη προσφύγων στο camp της περιοχής.

Κατά τη συγκέντρωση δεν έλειψαν οι εντάσεις, κυρίως όταν έκανε δηλώσεις στις κάμερες ο πρώην πρόεδρος της Νέας Μαγνησίας, Γιώργος Ελευθεριάδης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το voria.gr, την ώρα που ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της συγκοινωνίας, λέγοντας πως προκειμένου οι πρόσφυγες να φτάσουν στη δομή, χρησιμοποιούν τα λεωφορεία της γραμμής με αποτέλεσμα αυτά να γεμίζουν, κάτοικοι άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι θα μεταφέρονταν προσωρινά στον τόπο και όμως μετρούν ήδη τρία χρόνια.

https://youtu.be/LB_4Xdjzs7c

Υψώνοντας τους τόνους, διαμαρτυρήθηκαν για επιθέσεις σε βάρος αυτών και των παιδιών τους, όπως είπαν και φαινόμενα εγκληματικότητας, ενώ όπως τόνισαν τους οδηγούν στο σημείο να γίνουν "εν δυνάμει δολοφόνοι", καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει φωτισμός και οι πρόσφυγες, όπως οι ίδιοι λένε, κινούνται πεζοί το βράδυ σε δρόμους, με αποτέλεσμα οι ίδιοι με αυτοκίνητα να μην τους βλέπουν.

https://youtu.be/wUlK-DmvPkM

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συγκέντρωση, την οποία χαρακτήρισε ειρηνική, έγινε με πρωτοβουλία των κατοίκων για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για την ασφάλεια και την προστασία τους.

Ο δήμαρχος τόνισε παράλληλα πως η διαμαρτυρία γίνεται περίπου 700 με 800 μέτρα μακριά από τη δομή των προσφύγων, τονίζοντας ότι δεν επικροτούν συγκεντρώσεις που προσβάλλουν και προκαλούν όπως η αυριανή.

https://youtu.be/bYecTvihqO8

Σημειώνεται ότι μετά τις δηλώσεις του δημάρχου, κάτοικοι συνέχισαν να διαμαρτύρονται ενώ του επιτέθηκαν φραστικά, καθώς όπως είπαν αυτός όπως και η προηγούμενη διοίκηση δεν έκαναν τίποτα για το ζήτημα.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι έκλεισαν την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Συμμαχική οδό, κοντά στην οποία βρίσκεται η δομή φιλοξενίας των προσφύγων.

https://youtu.be/vbnM_wTtTc8

Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκ νέου αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων των Διαβατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ